default-image

"Προαπαιτούμενα και σφιχτά περιθώρια ελιγμών"

Κρήτη
"Προαπαιτούμενα και σφιχτά περιθώρια ελιγμών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 48 προαπαιτούμενα και η σχέση τους με την ανακεφαλαιοποίηση  των Τραπεζών με την παράλληλη απειλή για Bail - in αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε όσα συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους Δανειστές πριν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανάλυσης από το διευθυντή σύνταξης στο "Ποντίκι" Σταύρο Χριστακόπουλο , μιλώντας σήμερα στον 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε, οι πιέσεις από τους εταίρους έχουν περισσότερο νόημα ώστε κυβέρνηση και συστημική αντιπολίτευση να αντιληφθούν πως περιθώρια για «ισοδύναμα», καταψήφιση μέτρων και προβολή εναλλακτικής ατζέντας δεν υπάρχουν .

Απλά οι εταίροι όπως είπε ενδιαφέρονται περισσότερο για ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και λιγότερο για δημοσιονομικά άμεσα αποτελέσματα, γνωρίζοντας ότι με φόρους και εισπρακτικά μέτρα , ούτε το πρόγραμμα βγαίνει, ούτε η οικονομίας μας γίνεται ανταγωνιστική.

Κάπως έτσι σημείωσε ο Σταύρος Χριστακόπουλος θα πρέπει να ιδωθεί και η «χαλάρωση»  και μάλιστα αναδρομικά, χωρίς εθνική συμμετοχή στα έργα που χρηματοδοτούν τα ΕΣΠΑ από την Ε.Ε.

Ο διευθυντής σύνταξης στο "Ποντίκι" αναφέρθηκε τέλος στις εξελίξεις στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι για την ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγείται σε διαδοχή με δύο κατά βάση φαβορί, αλλά χωρίς προσανατολισμό και φυσιογνωμία που θα θέλγει την κοινωνία ως μία άλλη πρόταση από αυτή του Τσίπρα.

Εκτίμησε ότι η βάση του κόμματος μπορεί να κάνει την έκπληξη και να προτιμήσει μία «νέα υποψηφιότητα» σπάζοντας αυτό που εμφανίζεται ως «κατεστημένο συμφωνιών» στη ΝΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News