Γιώργος Σαχίνης

Τα νέα του τσίρκου

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάνουν σοβαρό πολιτικό λάθος όσοι σήμερα διαμαρτύρονται και ασκούν αναίτια και επιπόλαια κριτική στη κυβέρνηση Τσίπρα. Σε όλους μας είναι γνωστό ότι, με ξεκάθαρο τρόπο που δεν χωρεί αμφισβήτηση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έλαβε εντολή από το λαό στις 20 Σεπτεμβρίου, να υλοποιήσει πιστά και με ευλάβεια το 3ο μνημόνιο, που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου, από τα 5 κόμματα του μνημονίου.

Του Σπύρου Μαγκουφάκη

Είναι άδικο να κατακρίνεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επειδή ασκεί τα καθήκοντά του με υπευθυνότητα και συνέπεια. Περάσανε πολλές δεκαετίες στο τόπο αυτό, για να αισθανθούμε υπερήφανοι για Έλληνα πρωθυπουργό, που κάνει πράξη στο ακέραιο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, χωρίς να παρεκκλίνει ούτε κεραία από αυτές.

Μπράβο Αλέξη, μην υποχωρείς σε λαϊκισμούς των ανέργων, των εργαζόμενων και των εξαθλιωμένων. Σώσε τη χώρα, το ευρώ και τους τραπεζίτες εκτελώντας στο ακέραιο το πατριωτικό σου καθήκον. Το ευρώ είναι ευλογία.

Κόψε τις συντάξεις στο πάτο κι άσε τους γέρους να κάνουν διαπραγματεύσεις με τον Άγιο Πέτρο. Πάρε τα σπίτια από αυτούς που χρωστάνε και δώστα στους ξένους δανειστές. Τι τα χρειάζονται άραγε τα σπίτια οι Έλληνες, όταν θα τους δώσεις τη χαρά να ξενυκτούν στα πάρκα βλέποντας τα αστέρια, περνώντας τις πιο ευτυχισμένες ρομαντικές βραδιές της ζωής τους!!! Κάνε τους όλους άνεργους και δώστους τη χαρά μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, να χαρούν ισόβια ρεπό.
Κούρεψε τις καταθέσεις των μικροκαταθετών, γιατί δεν πρέπει να έχουν σκοτούρες οι Έλληνες τι θα κάνουν αυτά τα χρήματα. Φτάνει τα άλλα προβλήματα, μην έχουν κι αυτό!!!

Αλέξη, ο Έλληνας δε θέλει από εγωισμό να τον λένε οι δανειστές ότι είναι κακοπληρωτής. Το χρέος της χώρας πρέπει να πληρωθεί στο ακέραιο κι όχι να μας λένε ότι είμαστε μπαταξήδες, ως λαός. Μόνο εσύ Αλέξη μπορείς να σώσεις τη τιμή και την υπόληψη του Έθνους.

Αλέξη, εγώ μπορεί από λάθος μου να μην σε ψήφισα, αλλά η μετεκλογική σου συνέπεια με έχει υπερβολικά συγκινήσει και νιώθω τώρα ενοχές, γιατί δεν συνέβαλα κι εγώ με την ψήφο μου στο θαύμα που αρχίζει να ανατέλλει στη χώρα μας.

Μια χάρη όμως Αλέξη. Μην πειράξεις τους ολιγάρχες, μεγαλεργολάβους και προμηθευτές δημοσίου, ούτε πετρελαιάδες, εφοπλιστές και καναλάρχες. Τόσα έχουν στερηθεί ένα αιώνα τώρα και έχουν υποστεί τα πάνδεινα, αφού το κράτος τούς έχει ξεζουμίσει εντελώς στη φορολογία και πρόστιμα, για να έχουμε πραγματική ευημερία στη χώρα μας.

Αλέξη, πήρες επάξια τη ψήφο του λαού με τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησες, για να μην αφήσεις τίποτα όρθιο.


Όσο είσαι συνεπής στα μνημόνια που ο λαός με σθένος επικρότησε, θα είμαστε όλοι μαζί σου.

Δώσε πόνο Αλέξη. Ξέσκισέ τους όλους που σε ψηφίσανε, για να καταλάβουν ακριβώς τι έχουν ψηφίσει!!! Αλέξη είσαι ο μόνος που μπορείς να τους ξυπνήσεις όλους μονομιάς από το λήθαργο. Η ιστορία θα σου χρωστά χάρη!!!


Εσένα Αλέξη θέλουμε. Είσαι ανεπανάληπτος ηγέτης. Για σένα θα γράφουν οι ιστορικοί με ανεξίτηλα (μαύρα) γράμματα.


Οι άλλοι ήτανε για τα μπάζα!!!

Σχόλια