default-image

Μ. Σπυράκη: "Η Ν.Δ. χρειάζεται άνοιγμα στο κέντρο" (Ηχητικό)

Ελλάδα
Μ. Σπυράκη: "Η Ν.Δ. χρειάζεται άνοιγμα στο κέντρο" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ν.Δ. χρειάζεται ανανέωση, άνοιγμα στο κέντρο και νέο κεντροδεξιό αρχηγό ο οποίος πρέπει να επιλεγεί με ευθύνη», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Ερωτηθείσα αναφορικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία στη Ν.Δ., επισήμανε ότι η ίδια δε βλέπει τη διαδικασία ως «πασαρέλα», αλλά μια δυναμική διαδικασία στην οποία καταδεικνύεται ότι κάποιοι επιθυμούν να ακουστούν.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι η Ν.Δ. είναι ανάγκη να κάνει ένα «πέρασμα στη νέα γενιά» καθώς επίσης να ανοιχτεί στο μεσαίο χώρο, με στόχο να μεταβληθεί σε μια δύναμη που διεκδικεί τη νίκη στην εξουσία, δύναμη με στόχο και περιεχόμενο, επικρίνοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν έκανε τίποτα» στο διάστημα των επτά μηνών της διακυβέρνησής του.

Όσον αφορά το τι έφταιξε στην αποτυχία της Ν.Δ. στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης συσπείρωσε τη βάση της Ν.Δ., αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και παράλληλα τόνισε ότι ο νέος ηγέτης του κόμματος απαιτείται να είναι γνώστης του γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «περήφανη για την εμπειρία των στελεχών της Ν.Δ.».

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα, δήλωσε ότι «έχει να προσφέρει, καθώς προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση», όμως γεννά «θέμα δυαρχίας» αφού μέχρι το 2019 έχει συνταγματικό κώλυμα εκλογής στη Βουλή και η Ν.Δ. αυτή την ώρα θέλει ηγέτη εντός και εκτός Κοινοβουλίου να δίνει μάχες έναντι του Τσίπρα σε όλα τα πεδία. Αναφερόμενη ξανά στο θέμα της αρχηγίας στη Ν.Δ. υπερτόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός προσώπου που θα μπορεί και θα έχει να αντιπαραβάλει επιχειρήματα στη διακυβέρνηση Τσίπρα, που επί 9 μήνες είναι σε απραξία.

Επιπρόσθετα, η κ. Σπυράκη επισήμανε ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί χρειάζεται πρωτίστως «να πάνε στον κόσμο, στην περιφέρεια». ενώ δε θεώρησε άκρως αναγκαίο ένα debate.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν έχει αποφασίσει ποιος αρχηγός είναι καταλληλότερος, η ίδια απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει, καθώς περιμένει να δει «τι λόγο θα αρθρώσει ο κάθε υποψήφιος».

Παράλληλα η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην επίσκεψη της επιτρόπου Corina Cretu στο Ηράκλειο, στις 7 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία-συζήτηση για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη, με θέμα "Επενδύσεις για ανάπτυξη στην περιφέρεια".

Η κ. Σπυράκη, που θα παρίσταται επίσης στη συζήτηση, σημείωσε τη σημασία οι φορείς της Κρήτης να παρουσιαστούν με έτοιμες προτάσεις για την ανάπτυξη αρχικώς της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News