Γιώργος Σαχίνης

Η 5η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Η 5η Πανευβοϊκή Οικογιορτή είναι εδώ και προτάσσει ένα πολιτισμό που υποστηρίζει την τοπικοποίηση της παραγωγής και της κατανάλωσης, την προστασία των φυσικών πόρων και τις οικολογικές παραγωγές, την άμεση σχέση παραγωγού - καταναλωτή, τη συνεργατική οικονομία, την αλληλοβοήθεια το σεβασμό στο διαφορετικό τις εναλλακτικές θεραπείες την οικοτεχνία και την μικρή παραγωγή.


Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν σαράντα εκδηλώσεις. Σεμινάρια, εργαστήρια, προβολές, συναυλίες. Σεμινάρια και εργαστήρια για περμακουλτούρα, μελισσοκομία, κεραμική, βιολογική φυτοπροστασία, παρασκευής σαπουνιών, κηραλοιφών, τυριών.

Επίσης Θα υπάρχουν εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις για παιδιά αλλά και βιωματικά εργαστήρια, όπως το θεραπευτικό άγγιγμα, αλλά και εικαστικές  διαδραστικές δράσεις με τη συμμετοχή του κοινού.

Σημαντικές παρουσιάσεις όπως η Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας, συζητήσεις για το περιβάλλον και το νερό, τη διατροφή αλλά και τη δημιουργία δικτύων οικολογικής γεωργίας, και μια πρόταση για τη δημιουργία Ολοκληρωμένης Κοοπερατίβας. Όλα  με ελεύθερη είσοδο.

Ομάδα παραγωγών-χειροτεχνών για τη διοργάνωση της 5ης Πανευβοϊκής Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στη Χαλκίδα, 2, 3 και 4 Οκτώβρη 2015.

Σχόλια