Γιώργος Σαχίνης

Έκθεση Donbass στις κατακόμβες της Αθήνας

Ένα μοναδικό γεγονός σε ένα μοναδικό μέρος. Ο Σύλλογος Dostoyevsky, το Δίκτυο Alternativa και η ομάδα αλληλεγγύης Save Donbass, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Donbass, οι κατακόμβες του 21ου αιώνα", στις κατακόμβες κάτω από Αγία Τριάδα (Ρωσική εκκλησία), Φιλελλήνων 21Α, Σύνταγμα, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30.

Η Έκθεση, με φωτογραφίες από τον "άγνωστο πόλεμο" στην ανατολική Ουκρανία, έχει σκοπό να σπάσει το τοίχος της σιωπής και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη για τους 70.000 νεκρούς και το 1.000.000 πρόσφυγες.

Ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση είναι ένας μοναδικός, σπάνια επισκέψιμος χώρος. Είναι οι κατακόμβες κάτω από τη Ρωσική Εκκλησία, σε μια προσπάθεια συμβολικού παραλληλισμού του διωγμού των πρώτων χριστιανών και της αναζήτησης  προστασίας, με τις σημερινές "κατακόμβες" του Donbass, τα υπόγεια και καταφύγια όπου δεκάδες παιδιά ζουν ακόμη και μήνες για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς σε μη κατοικημένες περιοχές.

Η ανάγκη της ειρήνευσης στη περιοχή, πουθενά αλλού δεν αντικατοπτρίζεται καλύτερα παρά στα μάτια αυτών των παιδιών.

«Σας καλούμε να μην αποστρέψετε τη δική σας ματιά από τη ματιά τους. Σας καλούμε σε ένα χώρο μοναδικό, σχεδόν μεταφυσικό. Όπως μοναδικό είναι το κάθε παιδί, είτε το λένε Αϊλάν είτε Ναταλία, όπως μοναδικά είναι και τα όνειρά του για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Σχόλια