Γιώργος Σαχίνης

Κατάλυση της δημοκρατίας μας;

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, η ΕΕ διαπραγματεύεται μια ύπουλη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα παραδώσει τα ινία της δημοκρατίας μας σε άπληστες πολυεθνικές όπως η Siemens, η Monsanto και η Eldorado.

Η ΤΤΙΡ θα επιτρέπει σε πολυεθνικές να μηνύουν την Ελλάδα σε μυστικά δικαστήρια και να ζητούν δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις όποτε εκείνες κρίνουν ότι τα κέρδη τους πλήττονται από την εθνική μας νομοθεσία. Έτσι θα μπορούν ανενόχλητες να πλημυρίζουν τη χώρα μας με καρκινογόνα φυτοφάρμακα, βρώμικα λατομία και γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα. Όμως, ένα πανευρωπαϊκό κίνημα έχει βάλει στόχο να σταματήσει το πλιάτσικο των πολυεθνικών!

Εκατοντάδες ομάδες πολιτών και οργανώσεις σε ΕΕ και Ελλάδα ενώνουμε τις δυνάμεις μας μέσα από μια τεράστια κινητοποίηση αντίστασης.

Το πανευρωπαϊκό ψήφισμα κλείνει σε λίγες μέρες και όλες οι υπογραφές θα παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από μια φαντασμαγορική δράση που θα κορυφωθεί με μαζικές κινητοποιήσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου τώρα για να φτάσουμε τα 3.000.000 υπογραφές.

https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_gr3/?bTqYkjb&v=65291

Η Αθήνα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι ήδη γεμάτες με «λομπίστες» πολυεθνικών που περιμένουν αυτή συμφωνία ως ευκαιρία για να εδραιώσουν την επιρροή τους στις πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Η ΤΤΙΡ θα επιτρέπει στις πολυεθνικές να σέρνουν μια κυβέρνηση στα δικαστήρια κάθε φορά που οι αποφάσεις της αντιτίθενται στα συμφέροντά τους. Ενδεχομένως, η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων ΕΕ - ΗΠΑ να έχει οφέλη -- όχι όμως όταν καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών!   

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται αυτό το σχέδιο και στο όνομα της χώρας μας, παρόλο που το 97 % των πολιτών δηλώσαμε πρόσφατα στην επίσημη διαβούλευση για την ΤΤΙΡ ότι δε θέλουμε ιδιωτικά εμπορικά δικαστήρια να αποφασίζουν τα για τα κοινωνικά και τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη μας, αλλά δεν έχει δεσμευτεί να αποτρέψει τις πολυεθνικές από το να παρεμβαίνουν σε όποιον εθνικό μας νόμο δεν συμφωνούν ή να ζητούν αποζημιώσεις σε περίπτωση που τα κέρδη τους πλήττονται από δημοκρατικές αποφάσεις.   

Ήδη πάνω από 2.800.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν υπογράψει το ψήφισμα της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών» ενάντια στην ΤΤΙΡ, αλλά μόνο 5.800 από την Ελλάδα. Αν όμως το κίνημά μας δώσει τώρα μια τεράστια ώθηση στην πρωτοβουλία, μπορούμε να φτάσουμε τα 3.000.000 υπογραφές και να κάνουμε τους ευρωβουλευτές να βάλουν τη δημοκρατία πάνω από τα κέρδη των πολυεθνικών.   

Υπόγραψε τώρα το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το μέσω Facebook, Twitter και email για να ξεσκεπάσουμε το σκάνδαλο:   

https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_gr3/?bTqYkjb&v=65291

Πάνω από 2.000.000 μέλη του Avaaz υψώσαμε το ανάστημά μας ενάντια στην μακιαβελική Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης (ACTA) και πείσαμε τους ευρωβουλευτές να την καταψηφίσουν. Τώρα, ήρθε η ώρα να αποτρέψουμε αυτή τη νέα συμφωνία που απειλεί δικαιώματα που αποκτήσαμε με σκληρούς αγώνες. Οι πολυεθνικές δε δικαιούνται να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην εθνική μας νομοθεσία απ' ότι εμείς οι πολίτες!   

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Σπύρος, Alex, Bert, Laila, Marie και όλη η ομάδα του Avaaz   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Stop TTIP (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών)

https://stop-ttip.org/

TTIP: Το σκιώδες υπερόπλο ΗΠΑ-Ε.Ε. που ισχυροποιεί τις πολυεθνικές και φέρνει μεταλλαγμένα στην Ευρώπη (News 274)

http://news247.gr/eidiseis/afieromata/ttip-to-skiwdes-yperoplo-hpa-e-e-poy-isxyropoiei-tis-polyethnikes-kai-fernei-metallagmena-sthn-eyrwph.3495937.html

Η TTIP θα σκοτώσει ό,τι δημοκρατικό έχει απομείνει στην Ε.Ε (Εφημερίδα των Συντακτών)

http://www.efsyn.gr/arthro/i-ttip-tha-skotosei-oti-dimokratiko-ehei-apomeinei-stin-ee

«Σταματήστε τις μυστικές συνομιλίες» (Ελευθεροτυπία)

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=451039

TTIP ή όταν χάνεται η κυριαρχία ενός κράτους (tvxs)

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/ttip-i-otan-xanetai-i-kyriarxia-enos-kratoys   

Η συμφωνία TTIP προβληματίζει την Ελλάδα και διχάζει τη Γερμανίαhttp://www.kathimerini.gr/819225/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/h-symfwnia-ttip-provlhmatizei-thn-ellada-kai-dixazei-th-germania

(Η Καθημερινή) Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στη συμφωνία TTIP (newsbeast)

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/811677/hiliades-diadilotes-enadia-sti-sumfonia-ttip

Σχόλια