default-image

Κάλεσμα: Ένα μέλλον για την Ελλάδα

Απόψεις
Κάλεσμα: Ένα μέλλον για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους αναγνώστες του μπλογκ να στηρίξουν το κάλεσμα "Ένα μέλλον για την Ελλάδα" από τον Γαβριήλ Κωλέττη (Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης) και τον Ιωάννη Μάργαρη (Δρ. Ηλεκ. Μηχ. & Μηχ. στο ΕΜΠ, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής DTU). Οι υπογραφές από το εξωτερικό είναι ήδη πολλές. Αν συμφωνείτε, υπογράφετε στο τέλος του κειμένου. Ευχαριστώ.

Το παρόν κάλεσμα απευθύνεται στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα με πλήρη σεβασμό των κατευθυντήριων γραμμών που ο ελληνικός λαός και οι αντιπρόσωποι του θα αποφασίσουν, σε αντίθεση με τους «θεσμούς» που επιζητούν να υπαγορεύσουν στην Ελλάδα και την κυβέρνησή της τι πρέπει να κάνει και πώς.

Έλληνες και μη Έλληνες, δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε και να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας στην υπηρεσία της Ελλάδας.

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και επεξεργασία μεθόδων και εργαλείων που απαιτούνται για τον καθορισμό και την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης που χρειάζεται επειγόντως η χώρα.

Ορισμένες θεμελιώδεις αρχές καθοδηγούν τον ορισμό ενός τέτοιου έργου.

Αυτές εξηγούνται στην πρόσκληση. Όπως και οι μεγάλες κατευθυντήριες γραμμές ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας πρέπει να βασίζεται στην ποικιλία των μορφών οικονομίας συνδυάζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον ανανεωμένο δημόσιο τομέα και τον αποτελεσματικό τριτογενή τομέα.

Gabriel Colletis και Ioannis Margaris

Πηγή: pitsirikos.net

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News