Γιώργος Σαχίνης

Διατμηματικό Μεταπτυχιακό στους Υδρογονάνθρακες

Μπορεί πολιτικοί ή ακόμα και κόμματα να μην έχουν καταλάβει ακόμα το τι έχουμε δημιουργήσει ως δυναμική με το πλαίσιο της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά τα πανεπιστήμια προχωρούν δυναμικά και δημιουργούν μεταπτυχιακά στον τομέα της έρευνας και της εκμετάλλευσης των Υδρογονανθράκων.

Του Νίκου Λυγερού

Διότι είδαν ότι το τοπίο έχει ανοίξει κι ότι μιλούμε πια ανοιχτά για την ΑΟΖ δίχως φοβίες και δεν υπάρχουν πια τα απαγορευτικά που έζησαν ακόμα και πριν μερικά χρόνια. Τώρα μπορούν όλοι να εκφραστούν ελεύθερα και να μιλήσουν με την ειδικότητά τους για αυτό το σπουδαίο θέμα. Ακολουθούμε επιτέλους, και σε αυτόν τον τομέα, τα παραδείγματα της Κύπρου με τα έξι πανεπιστήμιά της.

Επιπλέον τα πανεπιστήμια ξέρουν ότι αυτά τα προγράμματα είναι κερδοφόρα για αυτά. Κι επειδή άρχισαν οι διαγωνισμοί στην Ελλάδα για τους υδρογονάνθρακες ξέρουν επίσης ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Αυτό δίνει και μία νέα και ενισχυμένη προοπτική και για τους νέους που έχουν ήδη ένα πτυχίο, αλλά και για αυτούς που δεν το απέκτησαν ακόμα, διότι τώρα έχουν ένα χειροπιαστό στόχο και μάλιστα σ' ένα πλαίσιο δύσκολο από την οικονομική άποψη.

Όμως η στρατηγική των πανεπιστημίων βασίζεται στη σημαντικότητα της ενέργειας. Έτσι ζούμε ζωντανά μία αλλαγή φάσης στην πατρίδα μας που χαροποιεί όλους όσους αγωνίστηκαν για να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να πάρουν μία συγκεκριμένη και θετική θέση για αυτόν τον τομέα και τις προοπτικές που δίνει στην Ελλάδα μέσω της ελληνικής ΑΟΖ.

Σχόλια