default-image

Υπερφόρτωση...

Απόψεις
Υπερφόρτωση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά στην νέα καταιγίδα φόρων του Οκτωβρίου και με άγνωστο ακόμα το δεύτερο κύμα μέτρων, όπως τη μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς, την μετάθεση για το 2017 της μείωσης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, την μετάθεση των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ από το 2016, την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στη νέα ανεξάρτητη ΓΓΔΕ, τους ελέγχους λογαριασμών μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος, κ.λπ., την ώρα των "μπάνιων του λαού" είμαστε πάλι προ των πυλών μιας νέας εκλογικής διαδικασίας!

Του Δημήρη Τσαγκάρη *

Ήδη (20/8) διαρρέεται παράταση μερικών ημερών στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα λόγω προβλημάτων υπερφόρτωσης στο TΑXISNETκαι ενώ ήδη, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, έχει υποβληθεί το 85-90%των φορολογικών δηλώσεων.

Άγνωστη λοιπόν μεταβλητή ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα απαιτηθεί τον Οκτώβριο του 2015 για το νέο μεσοπρόθεσμο 2016-2019, βέβαιη μόνο η σταδιακή αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στους αγρότες, στα εισοδήματα από ενοίκια, στο πετρέλαιο θέρμανσης, βέβαιη μόνο η επιδρομή στην τσέπη μας.

Αλλαγές στα τεκμήρια, αλλαγές στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων, αλλαγές σε διαδικαστικά θέματα του ΚΕΔΕ, μοναδικό ζητούμενο η είσπραξη φόρων από παντού!

Απομένει να δούμε πως αυτή η υπερφόρτωση φόρων θα λειτουργήσει στην κάλπη...      

* Ο κ. Δημήτρης Τσαγκάρης είναι οικονομολόγος ΜΑ-λογιστής Α', σύμβουλος έκδοσης περιοδικού "ΛΟΓΙΣΤΗΣ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News