Γιώργος Σαχίνης

Φτάνουν πια τα σχέδια

Φτάνουν πια τα σχέδια προσωρινής ή οριστικής εξόδου, ας διαβάσουν όλοι καλύτερα τα ευρωπαϊκή κείμενα που έχουμε υπογράψει, για να δουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που προβλέπει κανένα από αυτά τα σχέδια και ο λόγος είναι στρατηγικός.

Του Νίκου Λυγερού

Η Ευρωζώνη δεν είναι απλώς μια νομισματική ένωση, αλλά ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντί λοιπόν να σπαταλάμε φαιά ουσία με τα λεγόμενα σχέδια του καθενός, ας αξιοποιήσουμε ορθολογικά τις δυνατότητες που μας προσφέρει σε στρατηγικό επίπεδο.

Όλοι μας καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν ευρωπαϊκά κονδύλια ανάπτυξης. Όλοι μας ξέρουμε την αξία του ΕΣΠΑ και ειδικά όλοι όσοι εργάζονται σε θεσμούς, σαν τα Νοσοκομεία ή τα Πανεπιστήμια, που έχουν ανάγκη για να λειτουργήσουν με πανάκριβα εργαλεία και όργανα.

Όμως σπάνιοι είναι αυτοί, διότι χρειάζεται στρατηγική σκέψη, που είναι ικανοί να κατανοήσουν ότι όλες αυτές οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι τίποτα σε σχέση με τις στρατηγικές.

Όταν αναλύουμε γεωστρατηγικά, τοποστρατηγικά, χρονοστρατηγικά τι σημαίνει το ευρωπαiκό πλαίσιο για το πεδίο δράσης του Ελληνισμού που το γέννησε μέσω του ουμανισμού, τότε μπορούμε να επινοήσουμε, ότι ακόμα και η έννοια της ΑΟΖ και του Δικαίου της Θάλασσας είναι μόνο η αρχή, για την απελευθέρωση του Ελληνισμού.

Σχόλια