Γιώργος Σαχίνης

Βασικές έννοιες

Όταν δεν ξέρεις να παίζεις σκάκι, ούτε ντάμες, ούτε hex, ούτε go, πώς θέλεις να μας πείσεις ότι έχεις τις βασικές γνώσεις της στρατηγικής και πώς θες να σε πιστέψουμε ότι είσαι ικανός να διαπραγματευτείς ορθολογικά και αποτελεσματικά;

Του Νίκου Λυγερού

Εδώ και αιώνες οι Δάσκαλοι μαθαίνουν τα θεμελιακά στοιχεία της στρατηγικής στην Ανθρωπότητα, για να μπορέσει να προστατευτεί από τη βαρβαρότητα κι εσύ θεωρείς ότι τα προβλήματα λύνονται με οικονομικά μέτρα, δίχως να αξιοποιήσεις την ενέργεια και την στρατηγική.

Δεν πιστεύεις στον άνθρωπο και στα θέλω του, κοιτάς μόνο την κοινωνία, γιατί εκεί είναι οι ψηφοφόροι και μετά μας εξηγείς ότι δεν τα υπολόγισες σωστά κι ότι δεν σου βγήκε το σενάριο, ενώ δεν ανέλυσες την στρατηγική συμπεριφορά των άλλων, γιατί θεωρούσες ότι είσαι κυρίαρχος.

Οι σκακιέρες μας προετοιμάζονται για τον αγώνα, ενώ η tabula rasa μόνο για το κενό. Κι αν δεν μπορείς να συλλάβεις την έννοια της κενότητας, πώς θα περάσεις στο επίπεδο της προσφοράς, μόνο με τα λόγια χωρίς σκέψη δεν γίνεται ό,τι και να κάνεις, γιατί θα είσαι πάντα του μετά και ποτέ του πριν.

Σχόλια