Γιώργος Σαχίνης

Στρατηγική στο σχολείο

Καταφέραμε να βάλουμε το σκάκι στο σχολείο και να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα στα παιδιά με το θέμα της συγκέντρωσης. Αυτό βέβαια μπορούμε να το πετύχουμε και με άλλα παίγνια στρατηγικής που έχουμε ενσωματώσει στις μαθηματικές προκλήσεις.

Του Νίκου Λυγερού

Υπάρχουν βέβαια και άλλες σκακιέρες, όπως είναι η βυζαντινή, η καστρική, η SER και η καστρική SER για να περάσουμε σιγά σιγά σε ένα αληθινό μάθημα στρατηγικής που θα εξηγούσε μεταξύ άλλων και τις μάχες των Αρχαίων Ελλήνων. Διότι υπάρχουν παίγνια με αναφορές άμεσες ή έμμεσες στην ιστορία π.χ. Imperator και Stratego.

Έτσι με τη στρατηγική στο σχολείο, τα παιδιά μπορούν να μάθουν νοητικά σχήματα που θα τους είναι ωφέλιμα στη ζωή τους, στην εργασία τους, αλλά και για την πατρίδα μας. Διότι όταν ξέρεις από στρατηγική, μπορείς να αντιμετωπίσεις εχθρούς πιο ισχυρούς από εσένα κι όταν έχεις δυσκολίες να ξεπεράσεις, δεν καταρρέεις, αλλά τις αντιμετωπίζεις ορθολογικά δίχως να πανικοβληθείς, γιατί έχεις μάθει να λειτουργείς και υπό πίεση για να πάρεις μια απόφαση που θα παίξει ένα ρόλο απελευθερωτικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια