Γιώργος Σαχίνης

Όταν ένας ολόκληρος λαός υποφέρει

Όταν ένας ολόκληρος λαός υποφέρει, είναι άσεμνο να μιλάς για τα προσωπικά σου προβλήματα, ειδικά όταν είσαι εκλεγμένο πρόσωπο, διότι επιλέχθηκες επειδή έχεις αντοχές για να βοηθήσεις τον ελληνικό λαό για να τα βγάλει πέρα με τα προβλήματά του κι όχι για να δικαιωθείς.

Του Νίκου Λυγερού

Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά και το θέμα μας δεν είναι η δικαίωση των πολιτικών θέσεων, αλλά η δικαιοσύνη των πολιτικών πράξεων που υπερασπίζονται την πατρίδα μας και δεν κοιτάζουν μόνο πώς να φανούν στην πολιτική αρένα. Δεν μας ενδιαφέρουν καν όσοι θέλουν να μείνουν ή να φύγουν, θέλουμε μόνο αυτούς που είναι μαχητές για τον λαό μας και που δεν τον εγκαταλείπουν στα δύσκολα.

Αδιαφορούμε παντελώς για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είναι πιο τεχνητές κι από το θέατρο, διότι ξέρουμε ήδη το σενάριο και δεν μας αρέσει το έργο. Το θέμα μας και είναι το μοναδικό αυτήν την περίοδο, είναι πώς να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας μ' έναν εύστοχο και στρατηγικό τρόπο. Η οικονομική προσέγγιση έχει φτάσει στα όριά της και απέδειξε ότι δεν επαρκεί για να λύσει τα προβλήματα.

Γι' αυτό το λόγο είδαμε πολιτικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Απλώς τώρα πρέπει να περάσουμε και στο στάδιο των στρατηγικών αποφάσεων, δηλαδή αυτών που έχουν βάση σε βάθος χρόνου και δεν είναι απλώς πολιτικο-οικονομικά μπαλώματα της κακιάς ώρας. Δεν θέλουμε άστοχους συμβιβασμούς. Θέλουμε εποικοδομητικές λύσεις που αλλάζουν τα δεδομένα προς όφελος της πατρίδας μας. Και αυτό γίνεται μόνο με μαχητές.

Σχόλια