default-image

Στ. Χριστακόπουλος: Τι πραγματικά κρίνεται αυτές τις μέρες στη Βουλή

Κρήτη
Στ. Χριστακόπουλος: Τι πραγματικά κρίνεται αυτές τις μέρες στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που καλείται η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα να ψηφίσουν μέσα στο επόμενο διήμερο δεν είναι καμία μεγάλη Συμφωνία για τα 80 δις ευρώ, αλλά η ψήφιση των προαπαιτούμενων  μέτρων της περίφημης 5ης αξιολόγησης που ουδέποτε ολοκληρώθηκε στο παρελθόν.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής σύνταξης στη εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ Σταύρος Χριστακόπουλος μιλώντας στον 9.84  και τον Γ.Σαχίνη, σημειώνοντας πως οι εκλογές προ της ύπαρξης  τελικής συμφωνίας δεν πρόκειται με βάση τα σημερινά δεδομένα να υπάρξουν.

Το πιθανότερο είναι η παρούσα κυβέρνηση με ένα ανασχηματισμό να κυβερνά με την ανοχή της αντιπολίτευσης και με ψήφους κατά περίπτωση σε νομοσχέδια από βουλευτές της είτε υπέρ είτε κατά, αφού όσοι στο εσωτερικό της διαφωνούν, είτε θα παραιτηθούν, είτε θα κρατήσουν την έδρα τους , πολύ περισσότερο που και πολλοί αντικαταστάτες όσων παραιτηθούν ενδέχεται να έχουν τις ίδιες διαφωνίες.

Όπως είπε τέλος ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι δύο ορκισμένοι εχθροί όπως ο Σόιμπλε και ο Βαρουφάκης, από διαφορετικούς δρόμους, προτείνουν το ίδιο πράγμα, την έξοδο της χώρας από την Ευτρωζώνη.

Η κουβέντα αυτή θα είχε νόημα όπως είπε ο Σταύρος Χριστακόπουλος , αν η χώρα είχε εθνικό σχέδιο και παραγωγική βάση , σήμερα όμως βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο με καταστροφικές προοπτικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News