Γιώργος Σαχίνης

Διευρυμένη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη!

Ετοιμάζουν στο παρασκήνιο λύσεις Οικουμενικής! Ένα τσούρμο λογιστών που θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι μερικοί ακόμη ΕΝΦΙΑ θα είναι για το καλό μας, μέχρι οι φόροι να μας εξαφανίσουν οικονομικώς και βιολογικώς! Θα είναι ένα ακόμη λάθος που θα φέρει αργά ή γρήγορα την ακροδεξιά στην εξουσία. Η επόμενη λύση απαιτεί συναίνεση και διεύρυνση. Πολιτική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση τεχνοκρατών. Μία κυβέρνηση που θα έχει ως πρωθυπουργό τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι άφησε τα πράγματα να εξελιχτούν μέχρις αυτού του σημείου. Δική του επιλογή ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Άφησαν την χώρα απροστάτευτη, έρμαιο στις ορέξεις διεθνών κερδοσκόπων και ακραίων πολιτικών κύκλων της Ευρώπης. Χρεώνεται τις κλειστές τράπεζες, την τεράστια καταστροφή του ιδιωτικού τομέα και τις νέες ορδές των ανέργων. Κτύπησε την πόρτα της εξουσίας με την αίσθηση ενός δεκαεξάχρονου που ανεβαίνει το λεωφορείο για την σχολική εκδρομή.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Τα έχουν καταλάβει ακόμη κι εκείνοι που χόρευαν στην πλατεία Συντάγματος την ημέρα του θριάμβου του "όχι". Αλλά τα πράγματα έχουν κι άλλη ανάγνωση. Δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο πρώτος που λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Το αντίθετο! Ο ελληνικός λαός τον ψήφισε γνωρίζοντας ότι τον κοροϊδεύει! Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Να φύγει, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας. Και ποιος να έρθει και με τι κυβερνητική πλειοψηφία; Να το πούμε ξεκάθαρα: Οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από εκείνη των εκλογών θα είναι ανώμαλη λύση. Και περιθώριο για εκλογές δεν υπάρχει σε αυτή την φάση. Θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για την Οικονομία. Λίγες ακόμη εβδομάδες να ζήσουμε μέσα στο περιβάλλον της δημιουργικής ασάφειας και δεν θα έχει μείνει μία ιδιωτική επιχείρηση ζωντανή...

Κι εδώ εμφανίζονται οι "έξυπνοι" και πετάνε την λύση μιας οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών. Με τι πολιτική νομιμοποίηση; Δεν θα διαφωνήσουμε ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση με ευρύτερη συναίνεση και με αποστολή να προχωρήσει σε ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία κυβέρνηση πολιτικών και μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να έχει ως πρωθυπουργό της τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας ιστορικών στιγμών. Είδε εκείνους που του υποσχέθηκαν να σκίσουν το μνημόνιο στο προαύλιο της Βουλής να ψηφίζουν το πιο σκληρό μνημόνιο από όλα. Κάτω από άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Επί πέντε χρόνια δηλητηρίασαν την κοινωνία, κατηγορώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως προδότες, Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάδες. Τα ξημερώματα του Σαββάτου ψήφισαν τα ίδια πράγματα με τους προηγούμενους. Οι πατριώτες!

Δεν είναι όμως η ώρα για τέτοια! Ας τραβήξουμε μία γραμμή και ας δούμε πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την σημερινή δύσκολη κατάσταση που μας έφεραν οι πολιτικές Βαρουφάκη. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. Και δεν αναφερόμαστε στο μνημόνιο. Αλλά στο πολιτικό σύστημα που θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει για μία φορά με ανεπτυγμένο το εθνικό συναίσθημα. Να αφήσουν κατά μέρους τις μικρότητες και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Θανάσης Μαυρίδης

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια