Γιώργος Σαχίνης

Κρίσιμες ημέρες

Διανύουμε κρίσιμες ημέρες που είναι σημαντικές για την Ελλάδα. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό, αλλά και εθνικό. Επίσης, μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας έχουμε να κάνουμε τώρα με μια επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Δεν έχουμε πια περιθώριο μηνών για να λυθεί το δημοσιονομικό.

Του Νίκου Λυγερού

Τώρα είναι θέμα ημερών και πρέπει να είμαστε ανθεκτικοί και αποτελεσματικοί. Οι διαπραγματεύσεις τώρα έχουν ένα στοιχείο πραγματοποίησης, πράγμα το οποίο αλλάζει ριζικά τα δεδομένα. Η σχέση μπαίνει στο χορό. Και μας θυμίζει την περίφημη σκηνή του Αλέξη Ζορμπά που μαθαίνει στο Boss, τον λεβέντη, όπως τον ονομάζει, το διάσημο πλέον Συρτάκι αμέσως μετά την τελειωτική καταστροφή της επιχείρησής τους.

Μετά τα ερείπια, η ζωή αρχίζει πάλι με ένα χορό για να ξεπεράσει ανθρώπινα τις δυσκολίες που δε λύνονται πια με τον παραδοσιακό και κοινωνικό τρόπο, αφού τα άλλα έχουν εξαντληθεί, αφού τα επιχειρήματα τα τυπικά έφτασαν στα όρια τους.

Κι έτσι με το ανθρώπινο γέλιο στην ακρογιαλιά, κοντά στο απέραντο γαλάζιο που δεν είχαμε ποτέ υπολογίσει ως αξία για την επίλυση των προβλημάτων, ο χορός συνεχίζεται με έναν άλλο ρυθμό πολύ πιο γρήγορο για να πάει έτσι έως το τέλος, έως την ανθρώπινη συμφωνία, που είναι η μόνη δυνατή, αφού έχουν ειπωθεί όλα τα άλλα κι αποδείχθηκαν ανούσια επί του πρακτέου, αφού δεν οδήγησαν πουθενά. Τελείωσαν οι υποσχέσεις, τώρα η αλήθεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια