default-image

Τα ζάρια είναι άχρηστα

Απόψεις
Τα ζάρια είναι άχρηστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ζάρια είναι άχρηστα πάνω σε μια σκακιέρα, διότι δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Τα χαρτιά έχουν την ίδια αξία, αφού δεν τα επιλέγεις εσύ . Άρα συγκεντρώσου στα κομμάτια και στα πιόνια, γιατί η παρτίδα δεν τελείωσε. Και δεν είναι ανάγκη να μιλάς ή να κάνεις θόρυβο, απλώς κάνε τις κινήσεις εγκαίρως και με στρατηγική.

Του Νίκου Λυγερού

Διότι το tempo έχει μεγάλη σημασία πλέον. Κι αν δεν έχεις παίξει ποτέ blitz μην το σκέφτεσαι, διότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αλλιώς δεν έχεις αντιληφθεί ότι είμαστε στο φινάλε μιας κλασσικής παρτίδας, όπου ο χρόνος τώρα παίζει όλο και περισσότερο σημασία. Δεν είναι νέα παρτίδα, αλλά η ίδια μετά από διακοπή. Κατά συνέπεια, υπάρχει μια συνέχεια και μια ουρά που πρέπει να διαχειριστούμε.

Κράτα γερά με ανθρώπους που μπορούν να το αντέξουν. Εδώ δεν χρειαζόμαστε από καμιά παρέα αλλά από μια ομάδα, μια ελληνική ομάδα που θέλει τη σωτηρία του έθνους κι όχι μόνο της ύπαρξής της. Δεν έχει πια καμιά ασάφεια το παίγνιο κι έγινε μάλιστα και αιτιοκρατικό λόγω έλλειψης καινοτόμων κινήσεων. Κι αν δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τα γαλάζια τετράγωνα είναι μάλλον γιατί δε είδες ακόμα ότι έχει αλλάξει η σκακιέρα.

Η νέα είναι πιο πολιορκητική και θέλει σκληρές κινήσεις και ανθεκτικές σε όλες τις επιθέσεις. Η Ελλάδα θέλει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Το μαθαίνουν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες. Μην περιμένεις άλλο. Υπάρχει μία ετοιμότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News