Γιώργος Σαχίνης

Το ελληνικό μήνυμα

Το ελληνικό μήνυμα για τις νέες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους. Δε διαπραγματευόμαστε την έξοδο ή την παραμονή. Θέλουμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν παλεύουμε για κάτι, είναι με αυτή τη βάση. Οι προτάσεις μας είναι μια τροποποίηση των λεγόμενων προτάσεων.

Του Νίκου Λυγερού

Δηλαδή δεν ερχόμαστε να διαπραγματευτούμε ένα νέο κείμενο που δεν έχει καμία σχέση με την όλη συζήτηση. Σίγουρα θα υπάρξουν σημεία τριβής, αλλά γι' αυτό γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να αποτρέψουμε την εύρεση μιας λύσης που αποσκοπεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη, κάνοντας μια τροποποίηση με βάση τη Συνθήκη του Maastrich, διότι ήδη μιλούν μερικοί κύκλοι που θεωρούν ότι πρέπει να εισακουστεί η θέληση των Ελλήνων, για μια τροποποίηση με βάση τα άρθρα 108 και 109.

Διότι θεσμικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φύγει θεσμικά κάποιος από την Ευρωζώνη και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόβλημα είναι να μην δημιουργηθεί η ανάγκη να γίνει τώρα μια εξαίρεση που θα γίνει αποδεκτή, για να λυθεί ομαλά το πρόβλημα και η Ελλάδα να μείνει στο έλεος του Θεού επειδή παρεξηγήθηκε η θέληση των Ελλήνων.

Κατά συνέπεια πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, όχι μόνο στις δηλώσεις μας, αλλά και στις πράξεις μας για να ξεκαθαριστεί το όλο πλαίσιο για να μην παρεκτραπεί το θέμα. Η όλη συζήτηση γίνεται για να παραμείνουμε στη θέση μας, διότι οι προτάσεις μας έχουν βέβαια αυτό το πεδίο δράσης και κανένα άλλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια