Γιώργος Σαχίνης

Η θέση της Ελλάδας

Η θέση της Ελλάδας πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είμαστε στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Είμαστε στο πλαίσιο της ΑΟΖ, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε και δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε με κομματικές διαφωνίες.

Του Νίκου Λυγερού

Τα κόμματα είναι πολλά, αλλά η Ελλάδα μία. Και δεν μπορούμε απλώς να προκαλέσουμε διχασμό μόνο και μόνο για να σώσουμε ιδεολογίες. Αυτό που πρέπει να παραμείνει στο τέλος της ημέρας και στο τέλος του δημοψηφίσματος είναι ο Ελληνισμός, γιατί αυτός και μόνο αυτός μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και όχι τα κόμματα. Η κατάσταση είναι δύσκολη κι έφτασαν στα όρια τους, τώρα μας εξηγούν ότι πρέπει να πάρουμε μόνοι μας την απόφαση.

Αλλά αυτό θα γίνει και δε θα τα παρατήσουμε τώρα. Ναι, θα πάρουμε την απόφαση, χωρίς να περιμένουμε καμιά κομματική βοήθεια ή γραμμή. Όλες οι γραμμές έχουν ειπωθεί και τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Δεν πρόκειται να μπερδευτούμε με το κείμενο του ψηφοδελτίου.

Ξέρουμε πια ότι έχει μόνο και μόνο συμβολική αξία κι ότι πρόκειται για το μέλλον μας. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη από την αρχή. Η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ευρωζώνη με τη θέλησή της. Κι είναι με τη θέλησή της και τις δυνάμεις της που θα συνεχίσει σε αυτό το πλαίσιο.

Σχόλια