default-image

Χρειαζόμαστε αντοχές

Απόψεις
Χρειαζόμαστε αντοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειαζόμαστε αντοχές και να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις, αλλά συγκρατημένες πράξεις. Από σήμερα ζούμε μια αλλαγή φάσης, εφόσον λειτουργούμε στο πλαίσιο άλλου προγράμματος και μετά την καταληκτική ημερομηνία.

Του Νίκου Λυγερού

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε νέες προτάσεις που θα εξεταστούν στο νέο έκτακτο Eurogroup, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι πλευρές συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί η επίλυση του προβλήματος. Είμαστε λοιπόν σε μια φάση επέκτασης που αποτελεί ακόμα μια ενδιάμεση κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ρευστή η κατάσταση.

Και το πλαίσιο του δημοψηφίσματος λειτουργεί και ως μοχλός πίεσης αν και φυσικά μερικοί θέλουν να το βλέπουν μόνο ως ένα ουδέτερο στοιχείο. Σε κάθε περίπτωση το δημοψήφισμα έχει ήδη αλλάξει, αφού μιλάμε ήδη με άλλα δεδομένα. Και πρέπει να παιχτεί αυτό το χαρτί σε αυτό το παίγνιο, διότι ενεργοποιεί καταλυτικά στοιχεία.

Με άλλα λόγια, η δυνατότητα να παίξουμε ακόμα είναι σημαντική και μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε δυναμικά αυτά τα νέα δεδομένα. Και πάλι όσοι έχουν προαποφασίσει τι θα κάνουν εκ των υστέρων θα αναγκαστούν να δουν ότι θα αλλάξουν γνώμη, για να βοηθήσουν πιο πρακτικά την Ελλάδα που υποφέρει, αλλά αντέχει λόγω στρατηγικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News