default-image

Ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση

Απόψεις
Ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρέπει να επιμένουμε έως το τέλος της ημέρας ότι μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα μέσα σ' ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, όπου δεν υπάρχει απαραίτητα μια διεθνής παρέμβαση εκτός ευρωπαϊκού. Διότι αν υπάρχει μια δυσκολία που μπορεί να ξεπεράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η λύση θα είναι ακόμα πιο ανθεκτική και χωρίς εξαρτήσεις από έναν εξωτερικό παράγοντα.

Του Νίκου Λυγερού

Αυτό είναι ένα χαρτί που μπορούμε να παίξουμε, αν θέλουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο. Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε παθητικοί και να περιμένουμε να βρεθεί λύση από μόνη της. Έχουμε την αξιοπρέπειά μας και τις δυνάμεις μας, μπορούμε ν' αντισταθούμε και σε παράλογες πιέσεις και σε κομματισμούς που δεν έχουν σχέση με την πατρίδα μας.

Η Ελλάδα δεν είναι μια άσχετη χώρα που δεν ξέρει από στρατηγική, νομική ή διπλωματία. Αντιθέτως, ξέρουμε πολύ καλά αυτούς τους τομείς εδώ και αιώνες και μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και με πιο δύσκολες καταστάσεις. Αρκεί να μην φοβόμαστε τις πιέσεις και να έχουμε μια συγκροτημένη και ορθολογική στρατηγική. Διότι οι τακτικές που αλλάζουν συνεχώς δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες για ν' αλλάξουν το μέλλον. Στην ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση παίζει και ελληνική πρωτοβουλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News