default-image

"Να αδράξουμε την ευκαιρία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων"

Κρήτη
"Να αδράξουμε την ευκαιρία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δεν τους ενδιαφέρει η οικονομία αλλά να πέσει η κυβέρνηση. Απαιτείται να κάνουμε εκεχειρία. Ας αδράξουμε την πρόταση Γιούνκερ επιδιώκοντας σε μία καλύτερη συμφωνία», είπε στο Ράδιο 9,84 ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Ο ίδιος ανέφερε πως είναι αρκετές οι παρασκηνιακές κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη προς την κατεύθυνση επιστροφής στις διαπραγματεύσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θα ψηφίσει όχι. «Αν ο Γιούνκερ το εννοεί ότι υπάρχει ακόμα χώρος για συμφωνία, ας πάρει ο Αλέξης Τσίπρας το αεροπλάνο για Βρυξέλλες», είπε.

Εξηγεί ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων στην Ευρώπη είναι συντριπτικά σε βάρος της κυβέρνησης και επομένως «στη σημερινή συγκυρία δεν καλείται να νικήσει κατά κράτος».

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, «το δημοψήφισμα δε θα δώσει τη λύση στο αδιέξοδο. Αν το ναι υπερισχύσει, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε παραίτηση εγκαινιάζοντας, λόγω και της ανυπαρξίας εναλλακτικών λύσεων, ένα μεγάλο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας», σημειώνει ο ευρωβουλευτής, ενώ ακόμα «και στην περίπτωση του όχι, το οποίο θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες, δεν αποκλείεται ο εκβιασμός των εταίρων να συνεχιστεί πιο σκληρά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News