Γιώργος Σαχίνης

Διεθνές αντί-Ε.Ε. φόρουμ στην Αθήνα

Διεθνές αντί-Ε.Ε. Φόρουμ διοργανώνεται από 26 έως 28 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Πειραιώς 256 με το μήνυμα "Η ευρωζώνη είναι το πρόβλημα, η ένοδος είναι η λύση".

«Πάρτε μέρος στο διεθνές Φόρουμ για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συντονισμού αριστερών πολιτικών κομμάτων, λαϊκών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων που αγωνίζονται για την έξοδο από την Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

H Ελλάδα, τα τελευταία έξι χρόνια, έχει περάσει μια κοινωνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Η έκταση της ελληνικής κρίσης ήταν μια άμεση συνέπεια της οικονομικής, νομισματικής και θεσμικής αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Σήμερα, τέσσερις και πλέον μήνες ύστερα από την εκλογή μιας κυβέρνησης με κορμό το Σύριζα - όμμα αριστερής προέλευσης-- είναι ακόμη πιο σαφές ότι εντός του πλαισίου της Ευρωζώνης είναι αδύνατο να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τη λιτότητα και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική γενικότερα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια στρατηγική εξόδου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Το Αντι-ΕΕ Φόρουμ αποκτά ακόμη πιο μεγάλη σημασία εφόσον θα συμπέσει με τη λήξη της προθεσμίας για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης, των θεσμών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για ένα νέο πακέτο μέτρων που θα παρατείνει την τρέχουσα καταστροφική πολιτική σε αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού να τεθεί τέλος στη λιτότητα.

Υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό της Ελλάδας! Υπάρχει άλλος δρόμος για τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης!».

Σημαντικές διεθνείς παρουσίες από βουλευτές, οικονομολόγους και συνδικαλιστές, θα υπάρξουν στο Διεθνές αντιΕΕ Φόρουμ της Αθήνας.

Το πρόγραμμα:

 

Σχόλια