default-image

"Μιλάμε για ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του Μνημονίου"

Κρήτη
"Μιλάμε για ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του Μνημονίου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλακτική όχι μόνο για την ουσία των διαπραγματεύσεων αλλά και τις αντιδράσεις που αυτές αναμένεται να προκαλέσουν στα κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ευρωζώνης έναντι της ελληνικής κρίσης η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Η κ. Σιούτη επισήμανε ότι η πολιτική των δανειστών παραμένει ανυποχώρητη όπως και με την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τη δυσφορία τους για την εκλογή αριστερής κυβέρνησης στη χώρα.

Σημείωσε πάντως ότι το πλαίσιο πάνω στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις είναι η ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του δεύτερου μνημονίου, το οποίο με τα μέτρα που περιλαμβάνει πρώτα οι εταίροι ζητούν να ψηφιστεί  στην ελληνική Βουλή και στη συνέχεια να ανοίξουν τη χρηματοδότηση των δόσεων.

Εκτίμησε ότι η αναφορά έστω στη υπόθεση της διευθέτησης του χρέους θα υπάρξει δύσκολα, αλλά όπως είπε όλα και οι πολιτικές εξελίξεις εξαρτώνται πλέον από την τελική στάση του Τσίπρα προσωπικά και σε σχέση με τη συμφωνία και σε σχέση με το εσωτερικό της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News