default-image

"Επώδυνη μεν συμφωνία, αλλά «αγορά» πολιτικού χρόνου"

Κρήτη
"Επώδυνη μεν συμφωνία, αλλά «αγορά» πολιτικού χρόνου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «επώδυνη συμφωνία» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Είπε ότι η επώδυνη συμφωνία-γόνιμη αναδιάρθρωση εμπεριέχει πολιτικά δεδομένα, με τους Ευρωπαίους πλέον να έχουν το λόγο για το τι θα πράξουν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

«Η κυβέρνησης μας ωστόσο», τόνισε, «μπόρεσε να αγοράσει πολιτικό χρόνο, ώστε να κριθεί αν θα κυβερνήσει με ένα νέο πολιτικό αφήγημα με στρατηγική ανάπτυξης και ανάταξης της οικονομίας.

Πρέπει πρώτα να τερματίσουμε το κλίμα αστάθειας στην αγορά και παρά τα σκληρά μέτρα η συμφωνία εμπεδώνει ένα κλίμα σιγουριάς ώστε να έρθει η ρευστότητα και να σταματήσει η πιστωτική ασφυξία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε πιστωτική ασφυξία και πως είναι η ώρα το ΔΝΤ, που έχει ομολογήσει σε πολλούς τόνους για τα λάθη του έναντι της χώρας, να αναλάβει τις ευθύνες του για αναδιάρθρωση του χρέους.

Ζήτησε τέλος υπουργοί και βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και, παρά το επώδυνο της συμφωνίας, να στηρίξουν την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας. Όπως είπε, ο κάθε βουλευτής θα αναμετρηθεί με την ιστορία των στιγμών.

Τέλος εκτίμησε ότι σε βάθος χρόνου το πολιτικό όφελος για τη χώρα θα φανεί καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν ανακατατάξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News