default-image

Ο εξισλαμισμός της Ευρώπης

Απόψεις
Ο εξισλαμισμός της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διαδικτυακή εκπομπή Take the money and run της οικονομολόγου Φωτεινής Μαστρογιάννη βρέθηκε η αρχισυντάκτρια του Geopolitics and Daily News Γιώτα Χουλιάρα για ένα θέμα άκρως επίκαιρο, τον εξισλαμισμό της Ευρώπης. 

Στη μια ώρα που κράτησε η εκπομπή αναλύθηκε το φαινόμενο καθώς και οι συνέπειες του (πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές). 

Η κ. Χουλιάρα ανέφερε τι σημαίνουν οι τρεις έννοιες που πλέον χρησιμοποιούμε καθημερινά, Ισλάμ - Τζιχάντ - Σαρία.

Με τον όρο Ισλάμ αναφερόμαστε στη μονοθεϊστική θρησκεία, η οποία διαμορφώθηκε με το κήρυγμα και τη δράση του Προφήτη Μωάμεθ στις αρχές του 7ου αιώνα.

Η αραβική λέξη «ισλάμ» σημαίνει «υποταγή»,και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους ως «υποταγή στον Θεό» και εκείνοι που αποδέχονται την θρησκεία του ισλάμ (τη στάση υπακοής, εξάρτησης και αφοσίωσης στον Θεό) ονομάζονται μουσλίμ (muslim), που σημαίνει «υποταγμένος» δηλαδή:«υποταγμένος στον Ύψιστο».Το Ισλάμ δεν έχει μόνο θρησκευτική αλλά και πολιτική υπόσταση, όπως και άλλες θρησκείες.

Ο όρος Τζιχάντ είναι αραβική λέξη που σημαίνει γενικά αγώνας, προσπάθεια, το να μοχθεί κανείς με όλες του τις δυνάμεις ή να αντιμάχεται οποιoνδήποτε αντικείμενο αποδοκιμασίας.

Ως θρησκευτικό καθήκον, η τζιχάντ θεωρείται πως ενισχύει την πίστη και αποτελεί ανάλογο της αφοσίωσης του μοναχού στην υπηρεσία του Θεού, όπως ισχύει στον χριστιανισμό. Σε ορισμένα χαντίθ αναφέρεται ως «μοναχισμός του Ισλάμ», «πράξη αγνής αφοσίωσης», καθώς και μία από τις «πύλες του παραδείσου».

Με τον όρο Σαρία εννοείται ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης που εμπνέεται από το Κοράνιο και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής γενικότερα.

Οι οπαδοί της Σαρία είναι ενάντια στο Σύνταγμα κάθε χώρας, δεδομένου ότι γι΄αυτούς ο μόνος νόμος, το μόνο κανονιστικό πλαίσιο, τον οποίο σέβονται είναι η Σαρία. Και τούτο γιατί η Σαρία βασίζεται στο Κοράνι, το οποίο οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι ο μόνος αληθινός λόγος του θεού - Αλλάχ, όπως αυτός τον υπαγόρευσε στο προφήτη του, τον Μωάμεθ.

Η Σαρία υπαγορεύει ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να διεξάγουν Τζιχάντ στο διηνεκές μέχρι να επικρατήσει το Ισλάμ. 

Επίσης, χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου ιδιαίτερα για την περιοχή των Βαλκανίων και τον Καύκασο. 

Τονίστηκε, τέλος, το γεγονός πως μέχρι στιγμής οι φανατικοί μουσουλμάνοι είναι απασχολημένοι από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία καθώς και από τους Κούρδους μαχητές γι' αυτό δεν έχουν εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις προς την Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News