default-image

''Λύση η ρήξη εντός της Ευρωζώνης ή Κούρεμα του Ελληνικού Χρέους ''

Κρήτη
''Λύση η ρήξη εντός της Ευρωζώνης ή Κούρεμα του Ελληνικού Χρέους ''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Οι πιέσεις είναι συνεχείς. Η κυβέρνηση δεν έχει πολλές επιλογές. Οι προτάσεις των δανειστών δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα καινούργιο μνημόνιο. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν τελειώνει πάντως απόψε τίποτα», είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο οικονομικός αναλυτής κ. Βασίλης Βιλιάρδος.

Πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν είναι εύκολο να χρεοκοπήσει και πως ο αντίκτυπος θα ήταν σοβαρός για όλη την ευρωζώνη με ενδεχόμενη παράσυρση στη δίνη μίας νέας μεγάλης οικονομικής κρίσης με απρόβλεπτες διαστάσεις».

Επέμεινε στη λύση της ρήξης εντός της Ευρωζώνης, αν οι εταίροι αρνηθούν τώρα να συζητήσουν το γενναίο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, γιατί όλα τα άλλα όπως είπε «είναι μέτρα υφεσιακά από τα οποία δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ και απλά θα "αργοπεθαίνουμε"».

Επισήμανε παράλληλα πως και εμείς από τη δική μας πλευρά θα πρέπει να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχουμε μείνει πίσω. Ταυτόχρονα ανέλυσε τον παγκόσμιο συναλλαγματικό πόλεμο που όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη με γεωπολιτικές προεκτάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News