Γιώργος Σαχίνης

"Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή"

Κυκλοφορεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις εκδόσεις "Λιβάνη", το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου "Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή".

Ο ίδιος γράφει για το βιβλίο

«Η "διάσωση" της Ελλάδας μέσα από έγγραφο του ΔΝΤ, των Αμερικανών και της Κομισιόν και οι τραγικές ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 πέντε αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβρούργου υπό πλήρη μυστικότητα και υπό τον απαράβατο όρο ότι δε θα δημοσιοποιηθεί ποτέ η μυστική αυτή συνάντηση.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν ο οικοδεσπότης και οι φιλοξενούμενοί του έφτασαν στο δουκάτο από τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα. Παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Για τη μυστική συνάντηση με ενημέρωσε δοκιμασμε΄νη πηγή του Eurogroup, του οποίου προέδρευε τότε ο κ. Γιούνκερ, και την επιβεβαίωσε σε μένα ο κ. Παπακωνσταντίνου.

εκείνη την ημέρα, οι κ. Γιούνκερ, Τρισέ και Αλμούνια, έστειλαν στον κ. Παπανδρέου ένα "μίνι μνημόνιο". Ήταν η πρότασή τους για να τερματιστεί η κρίση στη γένεσή της. Ο τότε πρωθυπουργός δεν τους απάντησε ποτέ. Και η Ελλάδα οδηγήθηκε στην καταστροφή...

Για να γράψω αυτό το βιβλίο μίλησα με 139 ανθρώπους: Αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της αμερικανικής κυβέρνησης, της FED, της EKT και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης είχα την τύχη να διαβάσω έγγραφα του ΔΝΤ, της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και της Κομισιόν».  

Σχόλια