default-image

"Έρχεται συμφωνία με σκληρά μέτρα"

Ελλάδα
"Έρχεται συμφωνία με σκληρά μέτρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι προφανές πως όσο πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία, προς τα τέλη του μήνα, θα εντείνονται οι διαρροές. Είμαστε σε διαπραγμάτευση, δεν έχουμε πάει βόλτα στην εξοχή με τους εταίρους», είπε χαρακτηριστικά στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, ο δημοσιογράφος του reporter.gr Γιώργος Αλεξάκης.

Πρόσθεσε δε ότι η απόφαση Τσίπρα να κλείσει συμφωνία σημαίνει σκληρά μέτρα και άρα το κλίμα φόβου θα ενταθεί σε μία προσπάθεια διαχείρισης της συμφωνίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Εξ ου και η δήλωση του υπουργού Νίκου Παππά περί κομματικής πειθαρχίας όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή.

Μια σειρά από εξελίξεις, οι εκλογές της Ισπανίας, η Πολωνία, αναγκάζουν τον Σόιμπλε, συνεπικουρούμενος και από τους δορυφόρους του, να παίζει το παιχνίδι του σκληρού, εκτίμησε ο κ. Αλεξάκης.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα καλείται να ωριμάσει πολιτικά. Είτε θα πει ένα μεγάλο ΝΑΙ είτε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να φέρει τη συμφωνία στο κόμμα του και η δήλωση Παππά περί κομματικής πειθαρχίας δεν είναι καθόλου τυχαία».

«Το καυτό θέμα της διαπραγμάτευσης είναι τα κόκκινα δάνεια», σχολίασε ο κ. Αλεξάκης αναφέροντας πως στο γραφείο του κ. Σταθάκη γίνονται πυρετώδεις σχεδιασμοί για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News