default-image

Ανοικτή επιστολή προς τους Κινέζους φίλους μας…

Απόψεις
Ανοικτή επιστολή προς τους Κινέζους φίλους μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγαπητοί φίλοι Κινέζοι,

Όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, είμαστε οι δυο αρχαιότεροι λαοί του πλανήτη Γη.

Του Θεόδωρου Καρυώτη  

Μια και αγαπήσατε, τόσο πολύ, το πρώτο λιμάνι μας και φαίνεται ότι ενδιαφέρεστε να το πάρετε όλο, καλόν θα είναι να έρθουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και να σας το δώσουμε με αντάλλαγμα να στείλετε το καταπληκτικό πολεμικό ναυτικό σας για να προστατεύει το λιμάνι και τις προσβάσεις του στο Αιγαίο Πέλαγος.

Αργότερα, όταν θα ανακηρύξουμε την ΑΟΖ όπως κάνατε και εσείς, πολλά χρόνια πριν, θα επιτρέψουμε στον αλιευτικό σας στόλο να ψαρεύει στο Αιγαίο και να στέλνετε ωραία φρέσκα ελληνικά ψάρια στους συμπατριώτες σας. Βέβαια, αυτό, που μόλις σας είπα, αποτελεί μια δημιουργική ασάφεια γιατί δεν υπάρχουν πολλά ψάρια στο Αιγαίο Πέλαγος.

Οι περιπολίες σας στην ιστορική μας θάλασσα, με τα πλοία σας να κυματίζουν την κινεζική σημαία, θα είναι αρκετό να κάνουν τους Τούρκους να κρυφτούν στη Μαύρη Θάλασσα.

Η κυβέρνησή σας μόλις δημοσίευσε μια σημαντική έκθεση (The First Defense White Paper) στο οποίο προσδιορίζει το όραμα πως η Κίνα θα υπερασπιστεί την νέα θέση της στον ήλιο. Για 5.000 χρόνια αυτός ο αρχαίος πολιτισμός σας έχει επιβιώσει εισβολές από τους Μογγόλους, τους Ιάπωνες και τους Δυτικοευρωπαίους αλλά σήμερα είναι μια ανερχόμενη δύναμη που σύντομα θα είναι και η πρώτη οικονομική δύναμη του πλανήτη μας.

Αυτή η έκθεσή σας τονίζει στον επίλογο: «Κάτω από τις σημερινές περιστάσεις τα θέματα εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Κίνα περιλαμβάνουν πολλά περισσότερα θέματα, προεκτείνονται σε μεγαλύτερα πεδία, και καλύπτουν μια πιο μεγάλη χρονική περίοδο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην ιστορία της Κίνας. Με βάση αυτό το πολύπλοκο γεωστρατηγικό περιβάλλον η Κίνα αντιμετωπίζει διαφορετικές απειλές και προκλήσεις σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις και σφαίρες δραστηριότητάς της.»

Ο ειλικρινής θαυμασμό σας για την Αρχαία Ελλάδα έχει αποτυπωθεί για χιλιάδες χρόνια στα γραπτά σας και, σήμερα, όταν έρχεστε στην πατρίδα μου, δεν είστε οι τυπικοί τουρίστες που έρχονται για μπάνια και ηλιοθεραπεία. Εσείς, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο επισκέπτεστε πρώτα τον Παρθενώνα!

Όπως γνωρίζετε, σήμερα περνούμε μερικές από τις πιο τραγικές στιγμές της ιστορίας μας και εύχομαι με την παρουσία σας στην πιο αρχαία θάλασσα της παγκόσμιας ιστορίας να τιμήσετε τον άλλο μεγάλο παγκόσμιο πολιτισμό.

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Καρυώτης

Πηγή: mignatiou.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News