default-image

"Μεταξά, ακούγοντας το χρόνο" (video)

Απόψεις
"Μεταξά, ακούγοντας το χρόνο" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΠΕΚ-Πυξίδα της Πόλης" σε dvd το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη "Μεταξά, ακούγοντας το χρόνο".

Στο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη "Μεταξά, ακούγοντας το χρόνο" με αφετηρία γιατρούς και προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου "Μεταξά" που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο, παρακολουθούμε αυτήν τη ξεχωριστή ομάδα ασθενών, καθώς αρκετοί από αυτούς συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο και ζουν την αναμονή μιας αβέβαιης έκβασης, με το χώρο του νοσοκομείου να τους θυμίζει διαρκώς τη δική τους αρρώστια.

Σήμερα η λέξη καρκίνος δεν είναι συνώνυμο του θανάτου. Αλλά υποδηλώνει τη σκιά του. Η ταινία έχει θέμα τα ερωτήματα και τις υπαρξιακές αγωνίες που μία οριακή κατάσταση όπως η διάγνωση καρκίνου, αναμοχλεύει στον άνθρωπο.

Από το σοκ της πρώτης φοράς που το ακούει κάποιος, έως την εμπειρία του "... έμαθα να ακούω το χρόνο", ο καρκίνος από απειλή θανάτου γίνεται Δάσκαλος Ζωής γι' αυτούς τους ανθρώπους. Τους δίνει μια καινούργια δυνατότητα ζωής, όχι μόνο προσθέτοντας χρόνια στη ζωή τους, αλλά και προσθέτοντας Ζωή στα χρόνια τους.

Το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη έχει διαγράψει μέχρι τώρα μια μεγάλη διαδρομή με συμμετοχές σε φεστιβάλ αλλά και δεκάδες προβολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας αποσπάσει διακρίσεις αλλά και την αγάπη του κοινού.

Το dvd διατίθεται από επιλεγμένα σημεία πώλησης καθώς και απευθείας από τις εκδόσεις  «ΠΕΚ-ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» συμπληρώνοντας την σχετική ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας σε αυτή τη σελίδα.   

Η Επίσημη παρουσίαση της κυκλοφορίας σε DVD του ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «ΜΕΤΑΞΑ ακούγοντας το χρόνο» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 8:30 μ.μ. στο poems and crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839.

Για το ντοκιμαντέρθα μιλήσουν οι: Γαβρίλης Ιστικόπουλος- Συγγραφέας. Νίκος Καρβούνης, Γιατρός. Αλέξανδρος Αρδαβάνης. Γιατρός. Σταύρος Ψυλλάκης, Σκηνοθέτης.

Ματθαίος Φραντζεσκάκης, δημοσιογράφος-Υπεύθυνος εκδόσεων "ΠΕΚ- Πυξίδα της Πόλης"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News