Γιώργος Σαχίνης

Φίλοι της Φύσης: Κάλεσμα καταψήφισης έκθεσης Επιτροπής Εμπορίου

Οι Φίλοι της Φύσης/Naturefriends Greece θεωρούν ότι η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων/ TTIP, και ιδιαιτέρως ο Διακανονισμός Διαφορών μεταξύ Επενδυτή και Κράτους/ISDS, είναι μια απειλή για την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, τη διατροφική ασφάλεια, την καλλιέργεια και εμπορεία και με επιστολή τους, προς τους ευρωβουλευτές της Ελλάδας (εξαιρούν της Χ.Α.) και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου (εξαιρούν της Χ.Α.) τους καλούν να καταψηφίσουν την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για την TIIP, η οποία όπως αναφέρουν, αποτελεί το Δούρειο Ίππο για τη χώρα μας.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Θέμα: "Να καταψηφίσετε την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για: Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) - Ιnvestor to State Dispute Settlement (ISDS)"

Κυρίες και κύριοι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με ενημέρωση του Europarl TV, τις επόμενες ημέρες πρόκειται "Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για την TTIP". [http://www.europarltv.europa.eu/el/player.aspx?pid=35bdccc4-a19f-406d-a027-a49700f61de3]

Οι Φίλοι της Φύσης/Naturefriends Greece θεωρούν ότι η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων/ TTIP, και ιδιαιτέρως ο Διακανονισμός Διαφορών μεταξύ Επενδυτή και Κράτους/ISDS, είναι μια απειλή για την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, τη διατροφική ασφάλεια, την καλλιέργεια και εμπορεία ΓΤΟ/μεταλλαγμένων, τη χρήση τοξικών χημικών, την προστασία προσωπικών δεδομένων, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τις πολιτικές και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Σας υπενθυμίζουμε ότι 49 φορείς και κινήσεις πολιτών από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι ΦτΦ, είχαν υπογράψει κείμενο ενάντια στις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες και είχαν συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης, 18 Απριλίου.

Οι ΦτΦ συμμετέχουν στην Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TISA η οποία σας είχε στείλει επιστολή στις 14 Απριλίου 2014 και σας "εφιστούσε την προσοχή και σας υπογράμμιζε τους κινδύνους για την οικονομία, τον περιβάλλον, την ποιότητα των τροφίμων, την Εθνική Ανεξαρτησία, τα κοινωνικά αγαθά, την προστασία των προσωπικών δεδομένων κ.λπ. που θα έχει η υπογραφή και η εφαρμογή της TTIP αλλά και της CETA για την χώρα μας". http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.gr/2015/04/ttip-ceta-tisa.html

Με την επιστολή μας αυτή, σας καλούμε να καταψηφίσετε την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για την TIIP, η οποία αποτελεί το Δούρειο Ίππο για τη χώρα μας.

Το Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης"/Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη».

Σχόλια