default-image

Θανάσης Μαυρίδης: Δημιούργημα του Σαμαρά το… αντιμνημόνιο

Απόψεις
Θανάσης Μαυρίδης: Δημιούργημα του Σαμαρά το… αντιμνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει μετά κόπων και βασάνων στην Βουλή τη συμφωνία. Είναι αναμφισβήτητα το πιο σκληρό μνημόνιο που καλούμαστε να υπογράψουμε. Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να το ψηφίσει, επειδή περιλαμβάνει… υπερβολικούς φόρους για τους πολίτες! Η Ντόρα αντιδρά και διαγράφεται από την Νέα Δημοκρατία ως… μνημονιακή!

Η κόπωση του… συγγραφέα είναι εμφανής. Ξεκίνησε να γράψει μία σύγχρονη ελληνική τραγωδία, αλλά οι ατίθασοι αυτοί Ρωμιοί κατόρθωσαν να δραπετεύσουν ακόμη κι από τους ρόλους ενός ποιητικού έργου και να το μετατρέψουν έτσι σε ιλαροτραγωδία. Ο συγγραφέας θέλει να βρει ένα αξιοπρεπές τέλος σε μία αναξιοπρεπή ιστορία, αλλά δυσκολεύεται.

Κλείνει ένα μέτωπο και ανοίγουν άλλα δύο. Κάτι σαν την Λερναία Ύδρα. Χρειάζεται επειγόντως ένας ημίθεος, ένας νέος Ηρακλής. Μέχρι τότε θα πιούμε αυτό το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος.

Εντάξει! Για κάποιους δεν είναι και τόσο πικρό. Κυρίως για εκείνους που ζούνε το όνειρό τους, τους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη. Η αλήθεια είναι ότι έχουν φέρει νέα ήθη στην πολιτική μας ζωή. Άκουσα χτες ότι ένας υπουργός κάπνιζε πούρο μέσα σε μουσείο. Δεν μπορεί! Προβοκάτσια θα είναι! Αριστεροί άνθρωποι να καπνίζουν πούρα μέσα σε μουσείο! Σκέφτομαι τι θα γινότανε αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στις μέρες του… μνημονίου! Θα είχαν βγάλει ανακοινώσεις οι αρχαιολόγοι, οι επιστημονικές ενώσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι. Χαμός θα είχε γίνει! Τώρα; Από την άλλη αποκλείεται αυτό να το έκανε αριστερός άνθρωπος. Αποκλείεται να είναι αλήθεια.

Το ερώτημα είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο! Αν θα επιτρέψει στην αριστερά να συνεχίσει να κυβερνάει. Διότι ο Αλέξης από μόνος του δεν μπορεί να περάσει το μνημόνιο. Χρειάζεται τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε τους αριστερούς να διορίζουν σε θέσεις-κλειδιά τα αδέλφια τους, τις συζύγους τους, να μάθουμε, επιτέλους, αυτόν τον περίφημο αριστερό τρόπο διακυβέρνησης.

Η απάντηση είναι προφανής, αγαπητέ Αντώνη! Η αριστερά πρέπει να κυβερνήσει! Αυτήν επέλεξε ο ελληνικός λαός, αυτή θα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Ναι, είπαν ψέματα. Ναι, ναρκοθέτησαν οποιαδήποτε προσπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια. Αλλά ήταν οι νικητές των εκλογών Αντώνη. Καλώς ή κακώς! Ο κόσμος τους ψήφισε κι ας γνώριζε ότι του έλεγαν ψέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία και μόνο πιθανότητα να «δραπετεύσει». Να επικαλεστεί ασφυξία από τους Θεσμούς και από τους εγχώριους… συμμάχους τους και να παραδώσει την εξουσία. Όλα θα έχουν συμβεί τόσο σύντομα που ο κόσμος δεν θα έχει καταλάβει καν τι έχει γίνει. Κι έτσι θα δοθεί χρόνος στον Αλέξης ή στον επόμενο Αλέξη να οργανωθεί για τον επόμενο γύρο, όταν οι συνθήκες θα ευνοούν και πάλι ένα σκηνικό ρήξης.

Θα είναι ολέθριο λάθος αυτό Αντώνη. Και ας μην ξεχνάμε ότι το αντιμνημόνιο ήταν ένα δικό σου δημιούργημα. Μην κάνεις ένα δεύτερο μεγάλο λάθος. Μην δώσεις το άλλοθι που αναζητά η αριστερά για να αναπτύξει μία νέα  δακρύβρεκτη ιστορία, του τύπου «ποιοι και γιατί δεν μας άφησαν να αλλάξουμε την Ευρώπη». Η αριστερά και ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μείνουν στην εξουσία και να βρουν λύσεις. Γι' αυτό δεν ζήτησαν την κυβέρνηση; Γι αυτό δεν τους την έδωσε ο ελληνικός λαός; Πως ακριβώς το είπε ο Αλέξης στην ομιλία του στην Ρόδο; «Ιδού η Ρόδος, έρχεται και το πήδημα»!

Θανάσης Μαυρίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News