default-image

Θα γελάσει κάθε πικραμένος...

Απόψεις
Θα γελάσει κάθε πικραμένος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι χώρα αυτή. Την ώρα που κάνουμε εντατικές δοκιμές στο χορό του Ζαλόγγου, ευυπόληπτοι «αστικοί κύκλοι» διακινούν σενάρια που θέλουν στην επόμενη κυβέρνηση… εθνικής ενότητας πρωθυπουργό τον κ. Πικραμένο και νούμερο δύο το νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα. Είναι αμφίβολο αν οι ίδιοι γνωρίζουν κάτι σχετικά. Να πληροφορήσουμε, λοιπόν, τους «κύκλους» ότι αυτό είναι ένα σενάριο που οι έχοντες στοιχειώδη λογική δεν το εύχονται ούτε καν στους εχθρούς τους.

Του Θανάση Μαυρίδη (capital.gr)

Ασφαλώς και δεν φταίνε οι κκ Πικραμένος και Στουρνάρας που η διαπλοκή τους εμπλέκει σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι κύριοι που από τα γραφεία τους στην Γενεύη και στο Λονδίνο αντιμετωπίζουν τις καθημερινές μάχες της ελληνικής κοινωνίας ως μία ακόμη παρτίδα ενός βαρετού επιτραπέζιου παιγνιδιού, είναι ότι η αριστερά δεν ήρθε από μόνη της. Οι ίδιοι την έφεραν, με το κτίσιμο ενός γιαλαντζί καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός αλά γκρέκα είναι ένα άθλιο κατασκεύασμα κρατικοδίαιτων ανθρώπων που φόρεσαν την μάσκα της επιχειρηματικότητας.

Ουδέποτε οι «κύκλοι» αυτοί ασχολήθηκαν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αλλά μόνο με την διαιώνιση της δικής τους επικυριαρχίας στην χώρα. Δεν έχουν σχέση με τον αστικό χώρο. Στην πραγματικότητα λειτουργούν ακόμη και σήμερα σαν να βρίσκονται στις αρχές του περασμένου αιώνα, στα πλαίσια μιας φεουδαρχικής κοινωνίας.  

Κατ' ευφημισμό αναφέρονται ως εκπρόσωποι της αστικής τάξης. Όλη αυτή η κατάσταση, πάντως, όπως διαμορφώνεται, μοιάζει  με τις συνάξεις των τσιφλικάδων στον Θεσσαλικό κάμπο λίγο πριν ξεσπάσει η εξέγερση των κολίγων. Των ανθρώπων, δηλαδή, της παραγωγής. Των μη κρατικοδίαιτων που σήμερα δεν έχουν καν πολιτική έκφραση. Μέχρι σήμερα η κρατικοδίαιτη φεουδαρχία κατορθώνει να τους καπελώνει. Θα το κάνει για άλλη μία φορά...;

Δεν έχουν κομματική ταυτότητα και φροντίζουν να είναι πάντα δίπλα στο γκουβέρνο. Έτσι, τους βλέπουμε τα τελευταία δύο χρόνια να κάνουν μία «ιστορική μεταστροφή» και πολλοί από αυτούς να γίνονται... ΣΥΡΙΖΑ! Και τώρα που βλέπουν τον κίνδυνο να αποτύχουν στην επένδυσή τους, σπεύδουν να ετοιμάσουν το «επόμενο σενάριο»: Μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προσωπικότητες. Πλασάρουν το σενάριό τους εντός κι εκτός συνόρων με μεγάλη επιμονή, επιχειρώντας να ελέγξουν για άλλη μία φορά τις εξελίξεις.

Η ελληνική φεουδαρχία νιώθει πανίσχυρη, καθώς έχει κατορθώσει να είναι μέσα σε όλες τις καταστάσεις! Οι χτεσινοί «εθνικοί πρωταθλητές» είναι οι σημερινοί «εταίροι» της αριστεράς και θα είναι  οι αυριανοί «φύλακες» της ανάπτυξης, σε περίπτωση μιας ατυχούς κατάληξης για την κυβέρνηση του Αλέξη.  Το δυστύχημα είναι ότι βρίσκουν πάντα τον δρόμο για την επιτυχία, επειδή έχουν ένα κοινό γνώρισμα με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία: Την αγάπη και την προσήλωση τους στον κρατισμό.

Το τραγικό είναι ότι μπορεί και να τους περάσει! Και τότε, ναι! Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Θα είναι σαν να βάζει κανείς τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα. Για άλλη μία φορά. Για να μην μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή την χώρα.

Πριν την επόμενη ώρα υπάρχει, όμως, αυτή η ώρα. Κι αυτή η ώρα είναι κρίσιμη. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι θα συμβεί μετά την καταστροφή. Μας ενδιαφέρει να μην έρθει η καταστροφή. Λεπτομέρειες; Μπορεί οι κύριοι αυτοί να βλέπουν τέτοια θέματα ως δευτερευούσης σημασίας, καθώς οι ζωές τους και τα λεφτά τους είναι κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό. Δεν τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα θα είναι στο ευρώ ή στην δραχμή, αν ο λαός της θα ζει ή θα πεθαίνει. Το πολύ - πολύ να αγοράσουν και καμία άλλη μεγάλη δημόσια έκταση τζάμπα. Έχουν συνηθίσει να αγοράζουν τζάμπα. Έχουν συνηθίσει να ανοίγουν τα δημόσια ταμεία, όπως κάποιοι άλλοι ανοίγουν σαν κοινοί κλέφτες τα σπίτια ανυποψίαστων ανθρώπων.

Η βασική ευθύνη που η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική δυτική χώρα είναι δική τους. Κι είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν τις προσπάθειές τους για να παραμείνει η Ελλάδα μία χώρα τσιφλικάδων. Θα δώσουν τον δικό τους υπέρ πάντων αγώνα για να μην ξεριζωθούν οι φεουδαρχικές δομές οργάνωσης της Οικονομίας. Με σύμμαχο την αριστερά και την δεξιά. Κι αν οι πολιτικοί τους συνέταιροι αποτύχουν, υπάρχουν και οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News