Γιώργος Σαχίνης

Ερυθρός Σταυρός Ηρακλείου: Εκδηλώσεις προς το κοινό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων ανοικτές προς το κοινό.   

Την Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Καστελάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία και συζήτηση από την κ. Ντανιέλα Μαρούδα, καθηγήτρια διεθνούς δικαίου και μέλος της εφορίας της Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ με θέμα "Η ανάγκη οικοδόμησης ανεκτικών και ανθεκτικών κοινωνιών. Από τη Μεσόγειο και τους πρόσφυγες στο Νεπάλ και από την Ευρώπη σε κρίση στην παγκόσμια ανθρωπιστική διάσκεψη του 2016, Τα μηνύματα, οι αξίες, η προσφορά...".

Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της λειτουργίας καιν διεθνούς δράσης RFL (Αποκατάσταση οικογενειακών Δεσμών) στην Ελλάδα από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον κ. Σταμάτη Λούρμπα, εκπαιδευτικό μηχανικό ΜΑ και εθελοντή RFL της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου και το Σάββατο 9 Μαΐου από τις 09:00 μέχρι τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί παζάρι στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα έσοδα από το παζάρι θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων των εθελοντών του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου.

Σχόλια