default-image

Στηρίζουν Μέρκελ, Γκουκ και άλλοι Γερμανοί τις επανορθώσεις;

Απόψεις
Στηρίζουν Μέρκελ, Γκουκ και άλλοι Γερμανοί τις επανορθώσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει η Ειρήνη Αναστασοπούλου, της Deutsche Welle, του καναλιού της Βουλής,  τρεις σειρές από μια συνέντευξη του Γκαουκ και άλλες τρεις από μια βιντεοσυνεντευξη της Μέρκελ στη σελίδα της Deutsche Welle, τις παίρνουν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και η παραπληροφόρηση κλείνει τον κύκλο της. Όλο το Σαββατοκύριακο ακούμε και διαβάζουμε, πως Γκαουκ και Μέρκελ στηρίζουν τις επανορθώσεις. Κανένας δεν κάνει τον κόπο να βρει τις συνεντεύξεις, να τις μεταφράσει και μετά να βγάλει συμπεράσματα.

Κάποιοι τίτλοι ειδήσεων αναπτερώνουν μεν το ηθικό μας, αλλά μια μικρή έρευνα αποδεικνύει συνήθως, πως τα "φαινόμενα απατούν". Έτσι και με την είδηση, πως μετά την ομιλία του Γλέζου στην Φρανκφούρτη "Γερμανοί πολίτες συγκροτούν επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων για λογαριασμό των Ελλήνων", και προβαίνουν στη συλλογή υπογραφών. Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση των Γερμανών ανακαλύπτουμε πως συλλέγουν υπογραφές ΜΟΝΟ για το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!!!

Ποιον και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η παραπληροφόρηση;

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση από το facebook

Γι' αυτούς που καταλαβαίνουν Γερμανικά. Ακούστε το βίντεο από το 4.30'' και διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης της Μέρκελ και πείτε μου μετά από που βγαίνει το συμπέρασμα πως η Μέρκελ ανοίγει το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News