default-image

Allahu Akbar και ο πόλεμος των πόλεων

Απόψεις
Allahu Akbar και ο πόλεμος των πόλεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Περιοδικό Hellenic Nexus τεύχος 93 του Φεβρουαρίου είχα κληθεί να γράψω άρθρο μετά τα γεγονότα στο Charlie Hebdo και την Ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου που για πρώτη φορά έφερε τη Γηραιά Ήπειρο κατ' ουσίαν αντιμέτωπη με το τέρας που εξέθρεψαν οι Αραβικές Ανοίξεις και το φανατισμό των ακραίων ισλαμιστών.

Στη σελίδα 55 του άρθρου με τίτλο "Ευρωπαϊκή Επανάσταση των πολιτών κατά του Ισλάμ", γράφω χαρακτηριστικά:

Allahu Akbar και ο πόλεμος των πόλεων.

Στο μεταξύ, ως άσχετες περιπτώσεις που προκλήθηκαν από άτομα με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο παρουσίασαν τα ΜΜΕ τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα σε Γερμανία και Γαλλία λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πριν από την τραγική επίθεση στο Charlie Hebdo και το ανθρωποκυνηγητό με τη διπλή ομηρία που ακολούθησε.

Πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία νεαροί μουσουλμάνοι διέκοψαν τη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην καθολική εκκλησία της Αγίας Μαρίας στην πόλη Monchengladbach-Rheydt φωνάζοντας αντι-χριστιανικά συνθήματα, ενώ ένας Γερμανός κατήγγειλε πως μαχαιρώθηκε στην πλάτη επειδή ευχήθηκε σε έναν μουσουλμάνο άνδρα και σε δύο γυναίκες "Καλά Χριστούγεννα". Και οι δυο ειδήσεις αποσιωπήθηκαν από τη μεγαλύτερη μερίδα του τύπου στη Γερμανία.

Τρία άλλα περιστατικά μεμονωμένων ατόμων που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, προστίθενται στο κατάλογο των περίεργων επιθέσεων. Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ (κεντρική Γαλλία) οπλισμένος μα μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο δράστης ήταν Γάλλος υπήκοος, καταγόμενος από το Μπουρούντι, γεννημένος το 1994. Αν και ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας, ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

Μια ημέρα μετά, έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν - δυο εκ των οποίων σοβαρά - όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό επάνω τους φωνάζοντας «Ο Aλλάχ είναι μεγάλος». Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο άνδρας, γεννημένος το 1974,ήταν ψυχικά διαταραγμένος και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ψυχιατρικό ίδρυμα. Το τρίτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Ναντ της δυτικής Γαλλίας όταν ένας άνδρας οδήγησε το ημιφορτηγό του σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, τραυματίζοντας δέκα άτομα. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες φώναξε «Ο Aλλάχ είναι μεγάλος» και αμέσως μετά αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι.

Επιθέσεις μεμονομένων ατόμων που το modus operandi παρέπεμπε στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη «γη του ιερού πολέμου», πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά των «απίστων» αστυνομικών ή πολιτών. Ένα είδος μοναχικού λύκου όπως αποκαλούνται. «Είμαστε όλοι ανήσυχοι για αυτά τα τραγικά περιστατικά», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, ενώ η Γαλλία τέθηκε σε επιφυλακή. Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν στους δημόσιους χώρους προκειμένου να γιορτάσουν οι Γάλλοι με ασφάλεια τα Χριστούγεννα».

Το συγκεκριμένο κομμάτι αναδημοσιεύεται καθώς πριν από δυο μέρες συνέβη ανάλογο περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα στη γειτονική μας Βοσνία.

Οι αρχές, μάλιστα, το χαρακτήρισαν τρομοκρατική επίθεση και φαίνεται πως το περίμεναν.

Όλα αυτά στα Βαλκάνια και με την εμφάνιση του UCK για να μην ξεχνιόμαστε, ενώ στη γειτονική μας Ιταλία οι τζιχαντιστές τρομοκρατούν μέσω twitter.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

Πηγή: geopolitics.com.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News