Γιώργος Σαχίνης

Μηλιαράκης: "Δεν υπήρξε swap, με παρέσυρε πρωτοσέλιδο εφημερίδας" (video)

Τέλος στη φημολογία περί συμφωνίας swap ύψους 49,4 δισεκατομμυρίων ευρώ βάζει η κυβέρνηση, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια συναλλαγή.

Το θέμα είχε ανοίξει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Μηλιαράκης - μέλος της γραμματείας του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος - με συνέντευξή του στην "ΚΡΗΤΗ ΤV". Ο κ. Μηλιαράκης είχε πει στη συνέντευξή του πως η κυβέρνηση, προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις αναγκάστηκε στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς να προχωρήσει σε συμφωνία swap ύψους 39,9 δισ. ευρώ.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Μηλιαράκης, με ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε από το Μαξίμου, απέδωσε την επίμαχη δήλωσή του στο Κρήτη TV σε «λάθος πληροφόρηση από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα»:

«Η δήλωσή μου ότι η κυβέρνηση προέβη σε swaps ύψους 49,4 δισ. ευρώ για να ανταποκριθεί σε δανειακές υποχρεώσεις, προκειμένου να μη θιχτούν μισθοί και συντάξεις, οφείλεται σε λάθος πληροφόρηση από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας της προηγούμενης μέρας» αναφέρει η ανακοίνωσή του.

Πηγές του Μαξίμου διευκρινίζουν ακόμη ότι ο Πέτρος Μηλιαράκης είναι μέλος της γραμματείας του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι νομικός σύμβουλος της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε μεταδοθεί από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, ήταν στο πρωτοσέλιδο της "Ναυτεμπορικής" στις 26 Μαρτίου, ενώ η συνέντευξή του είχε δοθεί την ακριβώς επόμενη μέρα.

Η σύναψη συμφωνίας swap για την άντληση ρευστότητας σημαίνει, στην πράξη, ότι το κράτος επιβαρύνεται με πρόσθετο, αφανές χρέος.

Νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real FM, είχε διαψεύσει την ύπαρξη συμφωνίας swap: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο,τι κάνουμε σε σχέση με το δημόσιο χρέος, ό,τι κάνουμε σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά είναι όλα στο φως και είναι όλα υπό τον έλεγχο και την κρίση και του κοινοβουλίου και των κοινοβουλευτικών ομάδων» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια