Γιώργος Σαχίνης

Ο Κούρκουλος δραπετεύει από τη μιζέρια!

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται μαζί μας, στο forum του Capital, από την πρώτη ημέρα, μας αποχαιρετά. Αποφάσισε να δραπετεύσει από τη μιζέρια και να βρει μια καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό. Όσοι βιαστείτε να τον κρίνετε αυστηρά για την οργή του, διαβάστε πιο κάτω τι απάντησε ο Αλέκος Σακελάριος όταν ρωτήθηκε από τον... εαυτό του για το μέλλον της Ελλάδας: «Αν ποτέ πει να ξεβρομίσει αυτός ο τόπος, πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει μόνον ο τόπος»! Εντάξει! Λίγο υπερβολικός ως... σατιρικός! Αλλά κορυφαίος!

Αγαπητέ Θανάση,

Σε λίγες μέρες, φεύγω από την Ελλάδα. Νομίζω ότι άργησα κιόλας. Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή, θα βάλουμε μυαλό. Τουναντίον!  Όχι απλά δεν βάζει μυαλό ο Έλληνας, αλλά χειροτερεύει.

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ελάττωμα του Έλληνα είναι o ίδιος του ο εαυτός. Άσε που ξεχνά εύκολα. Ξέχασε πως ήμασταν το ΄80, πως το ΄90, τι κάναμε λάθος, ποιος το έκανε, ποιοι κυβερνούσαν, κοκ. Έτσι κάθε μέρα πάμε από το κακό στο χειρότερο, και μάλιστα αντί να αγχωνόμαστε το πανηγυρίζουμε.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι συνέβη το 1922. Αντιλαμβάνομαι τι έγινε και φτάσαμε εκεί, πως και τι μερίδιο ευθύνης είχαν λαός και πολιτικοί.

Εγώ θέλω μια χώρα ευρωπαϊκή, και πιστεύω ειλικρινά ότι η χώρα έχει τα προσόντα να είναι ακόμα και σε G20 επίπεδο, αρκεί να κάνει ένα πράγμα: Να βρει τρόπο να απαλλαγεί από αυτόν τον λαό, διότι για την χώρα αυτή, αυτός ο λαός με αυτά τα μυαλά, είναι κατάρα.

Οι πολλοί στην Ελλάδα δεν θέλουν να αλλάξουν. Εγώ θέλω. Ως μειοψηφία, όμως, και βασιζόμενος στους κανόνες της δημοκρατίας, οφείλω να δεχτώ την γνώμη των πολλών. Και την δέχομαι απόλυτα. Γι΄  αυτό μαζεύω τα κουβαδάκια μου και σε άλλη παραλία.

Για να μην ξεχάσω τους λογούς που φεύγω από την Ελλάδα, αποφάσισα να εφαρμόσω αυτό που έκαναν οι αρχαίοι αθηναίοι, όταν οι πέρσες κατέλαβαν την Αθήνα κι έκαψαν τον πρώτο  ναό  που συνάντησαν στην πόλη. Οι αθηναίοι, άφησαν τον ναό, για αρκετά χρόνια, καμένο και μαύρο, για να μην ξεχάσουν τι μπορεί να πάθουν αν δεν δουλεύουν και αν δεν είναι προετοιμασμένοι.

Κάτι παραπλήσιο αποφάσισα και εγώ.

Τις τελευταίες μέρες, αφού εξόφλησα τα πάντα και δεν χρωστώ σε κράτος ή ιδιώτη ούτε μια δραχμή, επισκέφτηκα 3 δημόσιες υπηρεσίες, που προσφέρουν αυτονόητες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη. Υπηρεσίες που σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, μιας και εκεί ανήκουμε, είναι άπλες, δωρεάν, και δεν απαιτούν ιδιαίτερο έργο.

Η επιλογή των υπηρεσιών, δεν έγινε με στόχο να βρω τις υπηρεσίες που προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στον πολίτη, βασιζόμενος σε εκδικητικές διαθέσεις, αλλά η επιλογή ήταν σε πολύ απλά θέματα. πχ κάποιος έχει εγκαταλείψει ένα μηχανάκι μέσα σε περιουσία της οικογενείας μου, κλπ. Τέτοια απλά θέματα.

Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία, ποια ήταν η υπηρεσία, και να αναλωθούμε στην επιλογή της τάδε ή όχι υπηρεσίας, αλλά στο ότι, τόσο απλά πράγματα, που δεν απαιτούν ούτε 5 λεπτά στον μέσο ευρωπαίο, εδώ μου πήρε πολύ καιρό, και ακόμα δεν έχει αποτέλεσμα. Λίγες μέρες πριν φύγω. τέλος πάντων.

Θα ήθελα ειλικρινά να σε ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο φόρουμ. Έμαθα πάρα πολλά τόσο από τα στελέχη του Capital, όσο και από τους αξιολογότατους χρήστες του φόρουμ. Έκλεψα λίγο από την σοφία και τις γνώσεις όλων σας και ελπίζω να έγινα καλύτερος άνθρωπος.

Θα μπορούσα να μην πω τίποτα και να συνεχίσω να γραφώ ή να μην γραφώ. Πραγματικά, όμως, θέλω να ξεφύγω από όλη αυτή τη μίζερη κατάσταση. Θα ήταν ανάγωγο από την μεριά μου να μην σας ευχαριστήσω. Από την άλλη  βαρέθηκα κάθε μέρα να διαβάζω κάποιους να λένε ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή και να απολαμβάνουν την...  χλεύη του όχλου. Αλλά και να δέχονται ακόμη και  απειλές από δημοκράτες που θεωρούν ότι δημοκρατία είναι να συμφωνείς με ό,τι λένε αυτοί.

Έχουμε φτάσει τόσο χαμηλά, που ενώ λογικά λες δεν έχει πιο κάτω, κάθε μέρα, μα κάθε μέρα βγαίνω ψεύτης.

Αν εσένα ή κάποιους άλλους πίκρανα, δεν ήταν σκόπιμο, ελπίζω όλοι μας να έχουμε μια καλύτερη ζωή.

Φιλικά,

Κούρκουλος.

Τι είπε περί ελληνικού λαού ο αείμνηστος Αλέκος Σακελλάριος σε μία αλησμόνητη συνέντευξη στον εαυτό του!

Ας αρχίσουμε, εαυτέ μου, τη συνέντευξή μας. Αγαπημένο σου χόμπι;

Ν' αλλάζω επαγγέλματα.

Πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού;

Μ' αυτά που κάνει, όχι!

Αν ο Θεός ήταν Έλληνας, τι θα έκανε;

Θα κατέστρεφε τον κόσμο για να εισπράξει την ασφάλεια.

Ποια είναι τα τρία κακά του Νεοέλληνα;

Είναι τέσσερα, γιατί δεν τα παραδέχεται κιόλας.

Δηλαδή;

Μεσασόλα, αρπακόλα, κοκακόλα!

Ελληνικός λαός;

Είμαστε ένας λαός παράξενος και μαζοχιστής. Προπάντων μαζοχιστής. Πάντα έχουμε ένα εναλλακτικό πρόβλημα για κάθε λύση!

Μίλησέ μου για τη διαφθορά...

Οι Έλληνες χωρίζονται σε αμετανόητους άτιμους και σε μετανιωμένους τίμιους!

Ποια είναι η κληρονομιά των Ελλήνων;

Από τους σπουδαίους προγόνους μας κληρονομήσαμε δύο ένδοξους βράχους: Την Ακρόπολη και τον Καιάδα. Και σταθήκαμε ανάξιοι όχι μόνον στο ύψος του πρώτου, αλλά και στο βάθος του δεύτερου.

Γραφειοκρατία;

Γραφειοκρατία είναι οι διαδικασίες που ακολουθούν τα προβλήματα όταν τα απασχολεί κάποια σοβαρή λύση.

Τι έχεις να πεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος;

Το μέγα ελληνικό θαύμα! Έχουμε κάψει σε δέκα χρόνια ό,τι οι άλλοι σε εκατό!

Δηλαδή;

Στην Ευρώπη, αντιστοιχούν τρία δέντρα σε κάθε κάτοικο. Στην Ελλάδα, αντιστοιχούν τρεις εμπρηστές σε κάθε δέντρο.

Αθήνα-νέφος: Ποια η γνώμη σας για το πρόβλημα;

Όταν αποφασίσαμε να εξαργυρώσουμε όλη τη βλακεία μας σε διοξείδιο του θείου, δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόση πολλή. Και ντουμανιάσαμε!

Τι απρόσμενο περιμένεις;

Μια καλύτερη Ελλάδα.

Σε τι απίστευτο πιστεύεις;

Στη Θεία Δίκη.

Σε τι υπερτερεί ο Έλληνας και σε τι ο Ευρωπαίος;

Σε όλα υπερτερεί ο Ευρωπαίος. Γιατί ο πολιτισμός του έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα κι ας μην το παραδέχεται. Ενώ ο Έλληνας υστερεί, γιατί ο πολιτισμός του βασίζεται στην Ευρώπη και το καμαρώνει.

Αξιοκρατία;

Αξιοκρατία ονομάζουμε τα προσόντα που απαιτούνται για να υπερπηδήσουμε έναν καλύτερό μας. Aναξιοκρατία λέμε την ατυχία μας να μην γίνουμε κι εμείς κάτι που δεν αξίζουμε, όπως θαυμάσια τα καταφέρνουν τόσοι άλλοι.

Ελπίζεις;

Την ελπίδα τη φτιάχνεις με όση απελπισία σου ΄χει απομείνει.

Το μέλλον της Ελλάδας;

Αν ποτέ πει να ξεβρομίσει αυτός ο τόπος, πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει μόνον ο τόπος!

Υπεύθυνος για τη φιλοξενία:

Θανάσης Μαυρίδης (capital.gr)

Σχόλια