Γιώργος Σαχίνης

Λάσπη στον ανεμιστήρα ή για λίγους και ενοχλητικούς;

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2012 δυο από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας παρουσίασαν δυο σχεδόν πανομοιότυπα κείμενα με τα οποία μας ζητούσαν, εμμέσως πλην σαφώς, να συμφηλιωθούμε με το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης που θα συμπεριελάμβανε και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Το πρώτο, στην Καθημερινή, είχε τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη Δημοκρατία» και έφερε την υπογραφή του Στέφανου Κασιμάτη. Το δεύτερο, με τίτλο "Χρυσή ευκαιρία", το υπέγραφε ο Γιάννης Πρετεντέρης - ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που άνοιξε το στούντιο μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού για να δώσει το λόγο σε ναζιστές.

Είναι σίγουρα διασκεδαστικό να βλέπεις δύο πρώην δοσιλογικές εφημερίδες να κυκλοφορούν άρθρα με σχεδόν πανομοιότυπους τίτλους με τα οποία "ευχαριστούσαν" το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Όπως φαίνεται όμως οι κακές συνήθειες της "αντιγραφής" δεν κόβονται εύκολα. Όπως παρατήρησε και ο Γαλαξιάρχης στο twitter οι δυο γελοιογράφοι των ίδιων συγκροτημάτων κυκλοφορούν τώρα σχεδόν πανομοιότυπες γελοιογραφίες εναντίον του Γ. Κατρούγκαλου.

Πηγή: info-war.gr

Σχόλια