Γιώργος Σαχίνης

Το ευρώ, η ελληνική εθνική κυριαρχία και η δημοκρατία είναι ασυμβίβαστες έννοιες

Αγαπητοί φίλοι,  

Καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει συμπιεστεί από όλες τις πλευρές για να παραδοθεί, να αποδεχτεί τους ίδιους περιορισμούς στην κυριαρχία του κράτους και την κατάργηση της δημοκρατίας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο μέσος Έλληνας δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το ευρώ είναι εντελώς αντίθετο με την εθνική κυριαρχία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των "θεσμών" ζητούν το δικαίωμα του βέτο για όλες τις νομοθεσίες στην Ελλάδα, και ότι τα πολιτικά αφεντικά τους στην Ευρωομάδα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας καθημερινά συντονίζουν "επιθέσεις" , ο μέσος Έλληνας δεν έχει ακόμα "συνδέσει τις τελείες".

Κάποιος μπορεί να κατηγορήσει την περιορισμένη νοημοσύνη του λαού, αλλά το μεγαλύτερο φταίξιμο ανήκει στην Euroelite και την πολιτική ηγεσία της χώρας. Όταν ο καθένας προσεύχεται στον "Θεο Ευρώ ", όταν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός πηγαίνουν σχεδόν καθημερινά στις Βρυξέλλες για να υπομείνουν μια σειρά από προσβολές και ταπεινώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν το αστεία χαμηλό ποσό των €7.500.000.000, τι άλλο μπορεί το κοινό να σκεφτεί; Αναφερθήκαμε πολλές φορές στα γεγονότα του 15ου αιώνα. Οι ταπεινώσεις και η προσκύνηση του πατριάρχη στην Υψηλή Πύλη και στον Σουλτάνο δεν ήταν καθόλου διαφορετική από τις ταπεινώσεις και την προσκύνηση των σύγχρονων αντιπροσώπων τους στην "Υψηλή Πύλη" των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Για να εγκαταστήσει το καθεστώς της, η "Ομάδα των Βρυξελλών" επιμένει στις "μεταρρυθμίσεις", καμία από τις οποίες δεν έχει τίποτα να κάνει με την αποπληρωμή του χρέους. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να "ελευθερώσουν" την ελληνική οικονομία, αλλά το αποτέλεσμά τους δεν είναι καθόλου βέβαιο και είναι, πολύ πιθανώς, καταστροφικό. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τον έλεγχο των εξελίξεων στην Αθήνα και για τη διαχείριση της εσωτερικής διαφωνίας των διαφορών ευρωπαϊκών κοινοβουλίων που αντιτίθενται στο να δώσουν χρήματα στους "τεμπέληδες" Έλληνες.

Η Euroelite στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στην Φινλανδία και στην Γαλλία έχουν επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται, αλλά έχουν παγιδευτεί εσωτερικά από μια βρώμικη σοβινιστική καταιγίδα που δημιουργήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς και η οποία απαιτεί την τιμωρία των Ελλήνων.

Αλλά υπάρχει επίσης μια πολύ πιο επιτακτική ανάγκη για την τιμωρία και την υποταγή της κυβέρνησης της Αθήνας.

Αν η Ελλάδα καταφέρει να οργανώσει μια επιτυχημένη εξέγερση, τότε οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι πιθανό να απαιτήσουν την ίδια μεταχείριση, καταργούντες έτσι τους ελέγχους που έχουν επιβληθεί από το Βερολίνο σε όλη την Ευρωζώνη. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να υποταγεί η ελληνική κυβέρνηση.  Το Βερολίνο θα χρησιμοποιήσει όλα τα σημεία πίεσης και θα χρησιμοποιήσει όλους τους Έλληνες συνεργάτες του (και υπάρχουν αρκετοί) για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, και το ελληνικό κοινό αρνείται να δει την προφανή αλήθεια, οι Γερμανοί και οι συνοδοιπόροι τους θα έχουν κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να είναι πολύ αργά για το ελληνικό κοινό να ξυπνήσει, καθώς είναι σε λήθαργο εδώ και τόσο πολύ καιρό. Αλλά αν αρνηθεί να ξυπνήσει, θα πρέπει να επωμιστεί την ευθύνη για τη φτώχεια, την πείνα, τις ασθένειες και την υπανάπτυξη.

Φιλικότατα,

Δρ. Αναστάσιος Ρέτζιος

Σαν Ραμόν, Καλιφόρνια, ΗΠΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια