default-image

Σε φάσεις η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Απόψεις
Σε φάσεις η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «συντηρητική» Ευρώπη δεν έχει «κανένα λόγο» να αφήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να πετύχει» εκτιμά ο κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα L΄ Humanite.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους» δηλώνει ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας» προσθέτει ο σκηνοθέτης.

Ο έλληνας πρωθυπουργός «άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει», συνεχίζει ο 82χρονος κινηματογραφιστής.

Δίκαιο το πρόγραμμα

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, ο Κώστας Γαβράς το χαρακτήρισε «πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν».

Πηγή: thepressproject.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News