default-image

Κοιτάξτε που μας οδηγούν... Οι ελευθερίες στην Ζώνη του ευρώ

Απόψεις
Κοιτάξτε που μας οδηγούν... Οι ελευθερίες στην Ζώνη του ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλίδα υπουργός παιδείας Najat Vallaud-Belkacem θα παρουσιάσει την Πέμπτη σχέδια για τη δημιουργία 1.000 "πρεσβευτών του κοσμικού κράτους" για να σταλούν σε γαλλικά σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες του RTL.fr. Δουλειά τους θα είναι να στοχοποιούν τα παιδιά που εμφανίζουν "ανησυχητική συμπεριφορά" όταν έρχονται αντιμέτωπα με τα σύμβολα της γαλλικής κρατικής υπόστασης. Το μέτρο αυτό έρχεται με αφορμή την δολοφονική απόπειρα από τζιχαντιστές στο Παρίσι.

Του Δημήτρη Καζάκη

Η Γαλλία επανέρχεται γοργά στην εποχή του Εντουάρ Νταλαντιέ το 1938, που φασιστικοποίησε τη χώρα επειδή φοβόταν τις αντιδράσεις του λαού εναντίον της λεηλασίας από τις 200 οικογένειες. Έτσι έλεγαν τότε την ολιγαρχία του χρηματιστηρίου, που ταυτόχρονα ήταν και οι βασικοί μέτοχοι της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας. Όπως σήμερα έτσι και τότε, οι αιματηρές προβοκάτσιες από "ανατρεπτικά στοιχεία" - που αποδείχθηκε ότι ήταν παρακρατικές φασιστικές συμμορίες - άρχισε ο εκφασισμός του κράτους.

Πρώτα η παιδεία, όπου επιθεωρητές σαν αυτούς που θέλουν σήμερα να εισάγουν, φρόντιζαν να επιβληθεί η επίσημη φασιστική ιδεολογία του τότε Γαλλικού κράτους. Η περίοδος αυτή προετοίμασε το καθεστώς Βισί, που τελικά συνεργάστηκε με τους ναζί.

Το ενδιαφέρον είναι όπως τότε με τον Νταλαντιέ, έτσι και σήμερα με τον Ολάντ, όλα γίνονται στο όνομα της Νέας Ευρώπης. Για να δούμε πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που διαδήλωσαν υποτίθεται υπέρ της ελευθερίας του λόγου και φυσικά της ελευθερίας της σκέψης, φωνάζοντας Je cui Charlie; Θα τους δούμε στους δρόμους για την κατάργηση της κρατικής αστυνόμευσης της σκέψης, ειδικά των νέων παιδιών;   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News