Γιώργος Σαχίνης

Το μέλλον συνεχίζεται

Το μέλλον συνεχίζεται μόνο με το έργο. Η ανακύκλωση παλαιών καταστάσεων είναι μια αλλαγή που δεν κάνει καμία διαφορά. Και το σημαντικό είναι να κάνεις τη διαφορά. Δίχως αυτή δεν υπάρχει αλλαγή φάσης κι ούτε αλλαγή κύκλου, όταν ξέρεις ότι οι έννοιες λειτουργούν πολυκυκλικά. Αλλιώς δημιουργείται μόνο και μόνο φαύλος κύκλος.

Του Νίκου Λυγερού

Ενώ η Ελλάδα θέλει έπος. Αν λοιπόν δεν έχεις μέσα σου το επικό πνεύμα και ύφος πώς επιτρέπεις στον εαυτό σου να διεκδικήσεις κάτι και να μας πείσεις. Στην πατρίδα μας οι σκιές της εξουσίας δεν μας εντυπωσιάζουν κι όταν μιλούν, ακούμε το θόρυβό τους και καταλαβαίνουμε πόσο κενός είναι ο λόγος τους, αφού είναι μόνο λόγια. Σε έναν τόπο όπου ξέρουμε τι σημαίνει ήρωας και ηρωισμός, δεν μπορεί κανείς να μας αλλάξει με κοινότυπα νοήματα. Δεν ανεχόμαστε κανένα κομματόσκυλο που μας εξηγεί ότι τα κόμματα είναι πιο σημαντικά από τον Ελληνισμό.

Τα κόμματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις τελείες και δεν ξέρουν να γράφουν νέες προτάσεις, γιατί χρειάζονται κεφαλαία. Όταν βασίζεσαι πάνω σε μια φιλοσοφική μιζέρια πώς να σταθείς όρθιος την ώρα του αγώνα. Διότι το μίζερο ύφος δεν αντέχει τους ήρωες, γιατί μιλά μόνο για τη μάζα κι όταν γράφει ένα βιβλίο δεν μπορεί να πάει πέρα από το κεφάλαιο.

Γι' αυτό αναγκάζεσαι να βρίσεις τους στοχαστές της Ανθρωπότητας. Ενώ αυτοί δεν σου δίνουν καμία σημασία, αφού είσαι μόνο ένα κοινωνικό φαινόμενο, μια μόδα δίχως προσφορά αλλά με εκπτώσεις στα πάντα. Εδώ και αιώνες ο Ελληνισμός βλέπει μόνο το πνεύμα της τιμής, γι' αυτό οι ήρωες παλεύουν σαν τους Έλληνες, αφού δε φοβούνται τη βαρβαρότητα της τεχνητής ισότητας που οδήγησε σε γενοκτονίες και μόνο.

Σχόλια