Γιώργος Σαχίνης

Αλεξάνδρα Πολιτάκη: Ο ρόλος των "επικοινωνιακών πολιτικών εργαλείων"

Η Αλεξάνδρα Πολιτάκη,  δημοσιογράφος (με master στις Πολιτικές Επιστήμες) με αντικείμενο τις ανθρωπιστικές κρίσεις και πολλά χρόνια ενεργούς παρουσίας στο διεθνές πεδίο των ανθρωπιστικών κρίσεων μίλησε για το ορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα του σήμερα.

Άρθρα της  για το θέμα αυτό - και κυρίως για τη θέση εάν στην Ελλάδα είμαστε αντιμέτωποι με μία ανθρωπιστική κρίση -  υπάρχουν  στον διεθνή Τύπο όπως στη βρετανική Guardian στο αμερικάνικο Progressive και άλλες πτυχές της ευρύτερης ελληνικής και ευρωπαϊκής κατάστασης στην Huffington Post, στη γαλλική Le Monde και σε αρκετά ελληνικά ενημερωτικά portals.

 Παράλληλα η κυρία Πολιτάκη μιλώντας στο Ράδιο9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη , αναφέρθηκε και στον   ρόλο των "επικοινωνιακών πολιτικών εργαλείων" αυτήν την περίοδο.

Όπως είπε, δημοσκοπικά το εύρημα "ο λαός δεν θέλει εκλογές" θα μπορούσε να αναλυθεί εύκολα. Αν όμως εξετασθεί ως έλλογη απορία, τότε παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες. Γιατί αυτός ο λαός της βαριάς φορολογίας και της ανάλγητης εκμετάλλευσης από τους "εταίρους" του, στο 27% του ζει άνεργος και το υπόλοιπο ζει σε εργασιακό μεσαίωνα, το 21% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, η παιδική φτώχεια έφτασε το 40% (τα ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να τα μεγαλώσουν επανενεργοποιήθηκαν και σήμερα περίπου 3000 παιδιά ζουν σε αυτά), οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία ξεπερνούν τα 3.000.000, τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία συνεχίζουν να αποτελούν τη βασική κυβερνητική "πολιτική" για την αντιμετώπιση της φτώχειας, η φτωχοποίηση συνεχίζει ραγδαία. 

Σχόλια