default-image

Ποιος θα αναλάβει τη φασίνα;

Απόψεις
Ποιος θα αναλάβει τη φασίνα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετές φωνές, από όλο το πολιτικό φάσμα, υποδεικνύουν στον ΣΥΡΙΖΑ να μείνει «μακριά από τα σκατά». Αναφέρομαι βέβαια, στις αντιδράσεις κάποιων σχετικά με την καταγγελία Χαϊκάλη, για την απόπειρα χρηματισμού του. Πρέπει όμως, πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ - κι όποιος άλλος πιστεύει στη Δημοκρατία - να αποστρέψει το πρόσωπό του από τα γεγονότα, σαν κυρία που σκεπάζει τη μυτούλα της με κεντημένο μαντηλάκι κι επιστρέφει στο σαλονάκι της;

Καταρχήν, δεν διαθέτουμε σαλονάκι. Και δεν δικαιούται κανείς να έχει σαλονάκι, όταν ο εσμός μια παρακρατικής ακροδεξιάς απλώνεται στη χώρα. Ας δούμε λίγο, στα γρήγορα, πώς εξελίχθηκε η υπόθεση έως εδώ:

 Ο Χαϊκάλης, προχωρά στις γνωστές καταγγελίες, για απόπειρα χρηματισμού του από τον Αποστολόπουλο. Λίγες ώρες αργότερα, ο φερόμενος ως μεσάζων Αποστολόπουλος δηλώνει:

«Με έκπληξη κι οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές «βεντέτες» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος». Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».

 Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, άμεσα συμπεραίνουν ότι πρόκειται για ψέματα Χαϊκάλη και Καμμένου, στα πλαίσια μιας σκευωρίας που - όπως συμπληρώνει η κ. Βούλτεψη - ενορχηστρώνεται από τον Αλέξη Τσίπρα. Το site του Θέμου Αναστασιάδη, αναρτά την «είδηση» ότι το υλικό που κατατέθηκε στην εισαγγελία είναι προϊόν μοντάζ. Ο Σπύρος (κι άμα τε και Άδωνις) Γεωργιάδης, σπεύδει να διαδώσει την «είδηση»: ο Καμμένος είναι για τη φυλακή.

Αλλά το site «κατεβάζει» την «είδηση» (που δεν επιβεβαιώνεται), κι αν κανείς σήμερα ακολουθήσει το link, θα δει αυτό:

Δηλαδή ο Θέμος διαψεύδει τον Θέμο και, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, ούτε λόγος να γίνεται (τέτοια θα λέμε τώρα;). Κάποιοι άλλοι ωστόσο, δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο ο Θέμος, κι ακόμα και σήμερα (21/12, 15:28') διατηρούν την «είδηση»:

Το υλικό όμως, κηρύσσεται προϊόν παράνομης καταγραφής (και πέφτει κι η πρωθυπουργική μήνυση) οπότε προαναγγέλλεται η αχρήστευσή του: μονταρισμένο ή όχι, είναι άχρηστο.

Εν τω μεταξύ όμως, ο Αποστολόπουλος αναγκάζεται να καταθέσει στον εισαγγελέα. Και δηλώνει ότι ούτε μεσάζων είναι, αλλά ούτε απόπειρα χρηματισμού επιχείρησε: παγίδα λέει έστησε στον Χαϊκάλη, προσφέροντάς του χρήματα για να ψηφίσει τον Δήμα, επειδή φοβόταν, ότι ο Χαϊκάλης θα ψηφίσει Δήμα(!!). Ισχυρισμός τον οποίο, όλος ο Σαμαρικός συρφετός βρίσκει αληθινό, αν και κάπως αστείο. Λογικό, γιατί μόνον έτσι κανείς δεν θα αναζητήσει τον χρηματοδότη και τον ηθικό αυτουργό, κι έχει και μια (χλωμή) πιθανότητα ο Αποστολόπουλος να γλιτώσει την φυλακή. Διότι, Κύριος οίδε τι θα μπορούσε να πει ο Αποστολόπουλος βλέποντας της φυλακής τα κάγκελα. Βέβαια, ο Αποστολόπουλος δεν φαίνεται να εξήγησε γιατί πήγε με τόση αυτοθυσία και προσωπικό κίνδυνο να υπερασπιστεί το κόμμα του κ. Καμμένου, χωρίς να έχει ενημερώσει τον κ. Καμμένο, τον οποίο κιόλας στόλισε ως «μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό». Σαν το NCIS ένα πράγμα, που πάει ο Γκιμπς να στήσει μια επιχείρηση παγίδευσης αλλά ατυχώς πέφτει πάνω στο FBI που κάνει τα δικά του, και μπερδεύουν τα μπούτια τους οι "feds".

Εντάξει τώρα, νομικός δεν είμαι, αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η κατάθεση του Αποστολόπουλου, κάνει έγκυρο επί της ουσίας το υλικό που κατάθεσε ο Χαϊκάλης? δεν χρειάζονται πλέον οι ισχυρισμοί Χαϊκάλη, τα λέει μόνος του ο Αποστολόπουλος.  Άρα τουλάχιστον, ο Χαϊκάλης δεν ψεύδεται? απλώς, παρεξήγηση παιδιά, όλοι υπέρ της νομιμότητας είμαστε, αλλά έγιναν πολλές μπλεγμένες "undercover operations" και σκάλωσε η δουλειά. Ναι, αλλά τη μια "operation" τη γνώριζαν οι ΑΝΕΛ κι είχαν ενημερώσει και τις Αρχές? την άλλη όμως;

Πρέπει να καταλάβουμε, ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση που «μπέρδεψαν τα μπούτια τους κάποιοι ηλίθιοι», όπως τις τελευταίες ώρες διαδίδουν τα διάφορα παπαγαλάκια. Μπορεί να ισχύει αυτό, μπορεί και όχι. Η ουσία βρίσκεται στο ότι έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια εξαγοράς βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κι ακόμα κι δεχθούμε τον ισχυρισμό ότι είναι μια «εσωτερική υπόθεση των ψεκασμένων» είναι αδιάφορο: είναι θέμα λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας. Κι η Δικαιοσύνη πρέπει να το ερευνήσει εξονυχιστικά και άμεσα.

Οι διάφοροι λοιπόν, που λένε απερίσκεπτα «μην ανακατεύεστε με τα σκατά», οφείλουν να εξηγήσουν:

Μέχρι ποιο βαθμό θα πρέπει να ανεχόμαστε την διάλυση των δημοκρατικών θεσμών;

Είναι δείγμα πολιτικής υγείας άραγε, να βλέπεις να εξελίσσονται τέτοιες υποθέσεις μπροστά στα μάτια σου και να αποστρέφεις την ευαίσθητη, «πολιτική» μυτούλα σου;

Η διάβρωση της Δημοκρατίας από τον ακροδεξιό συρφετό Μπαλτάκων, Χρυσαυγιτών, Μουρούτηδων, λοιπών συγγενών, και τελικά Αντώνη Σαμαρά και Σια, δεν είναι άραγε πολιτικό πρόβλημα; Τι είναι, πρόβλημα «αισθητικής»;

Δεν είναι αλήθεια, ότι οποτεδήποτε τέτοιου είδους διεργασίες εκδηλώθηκαν ανενόχλητες μέσα στους πολιτικούς θεσμούς, θρηνήσαμε τελικά νεκρούς, όπως τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα αλλά και τον Λουκμάν και τον Φύσσα σήμερα; Μήπως ήθελαν τους νεκρούς; Όχι μάλλον, δεν είχαν κανένα συμφέρον. Απλώς, η διάλυση κι η ατιμωρησία που προώθησαν, έφερε τις δολοφονίες σαν «παρενέργειες» του καθεστώτος που επέβαλαν.

 Και τελικά: ποιος θα καθαρίσει τα σκατά αν εμείς γυρίσουμε την πλάτη μας; Ο Ηρακλής κι η κόπρος του Αυγείου ήταν, υποψιάζομαι, μύθος. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να ρωτάμε, να κρίνουμε, να υποδεικνύουμε, να στιγματίζουμε, να καταγγέλλουμε. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να σκεφτόμαστε και να δηλώνουμε τη θέση μας για αυτά που ζούμε - κανείς δεν πρέπει πλέον να το κάνει «για λογαριασμό μας». Αλλιώς, ας  ξεχάσουμε την Δημοκρατία.

 Υ.Γ. Ποια είναι απάντηση του πρωθυπουργού της χώρας σε ανάλογους προβληματισμούς; Μόλις έταξε υπουργεία σε όποιον τους παραβλέψει. Αυτή ήταν.

Πηγή: imerodromos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News