Γιώργος Σαχίνης

Οι 10 κορυφαίες φωτογραφίες του 2014

Το περιοδικό ΤΙΜΕ επέλεξε τα στιγμιότυπα που συγκλόνισαν, συζητήθηκαν και στιγμάτισαν την χρονιά που ολοκληρώνεται. Οι εικόνες που διακρίθηκαν και επιλέχθηκαν ως οι πιο αντιπροσωπευτικές της χρονιάς, είναι αυτές που συζητήθηκαν περισσότερο ή που μετέφεραν με μοναδικό τρόπο τις δραματικές στιγμές του 2014, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το πόσο σημαντικό ρόλο εξακολουθεί να παίζει η φωτογραφία στη ροή και την καταγραφή της ιστορίας. Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου

Από την Ουκρανία μέχρι το Φέργιουσον των ΗΠΑ, την Γάζα έως την Λιβερία αυτές είναι οι 10 εικόνες που δίνουν το φωτογραφικό στίγμα μιας χρονιάς μέσα από τους φακούς σπουδαίων φωτορεπόρτερ:

Tyler Hicks, Γάζα, 16 Ιουνίου 2014. Μετά από έκρηξη Ισραηλινής βόμβας. "Στο σημείο βγήκαμε παραμορφωμένα σώματα, χωρίς ζωή πια. Μικρά αγόρια που σκοτώθηκαν ακαριαία και εμείς ανήμποροι να βοηθήσουμε." αναφέρει οTyler Hicks.

Μετανάστες στοιβαγμένοι σε πλοίο κατά το πέρασμά τους από την Αφρική στη Μάλτα Massimo Sestini, Μεσόγειος Θάλασσα, 7 Ιουνίου 2014.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κίεβο. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από ένα παράθυρο λεωφορείου και παρουσιάζει τη βιβλική καταστροφή της πόλης. Ross McDonell, Κίεβο, Ουκρανία, 25 Ιανουαρίου 2014

Τα πλωτά σπίτια φωτογραφημένα με drone. Tomas van Houtryve, λίμνη Oroville, Καλιφόρνια, 25 Νοεμβρίου 2014

Ο φωτογράφος Daniel Berehulak κάλυπτε φωτογραφικά τις εξελίξεις για τον ιό Έμπολα για λογαριασμό των New York Times. Η Λιβερία ήταν το μέρος που χτυπήθηκε περισσότερο από το ξέσπασμα του ιού. Εδώ δύο γιατροί μεταφέρουν ένα παιδί στο ιατρικό κέντρο. Daniel Berehulak, Monrovia, Liberia, 5 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι διασκορπισμένες σοροί τον επιβατών μετά την συντριβή του Boeing στο Ντόνετσκ. Jerome Sessini, Torez, Ουκρανία, 17 Ιουλίου 2014.

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σε παραλία της Ρωσίας που διέκοψε μία ζεστή, για τα δεδομένα της χώρας, καλοκαιρινή μέρα. Nikita Dudnik, Novosibirsk, Ρωσία, 12 Ιουλίου 2014

«Ήταν η δεύτερη μέρα που κάλυπτα τα γεγονότα στο Ferguson. Η αστυνομία μετά έριξε στο έδαφος τον 23-χρονο Rashaad Davis και τον συνέλαβε» - Whitney Curtis, Ferguson, 11 Αυγούστου 2014

Μέσα σε ελικόπτερο διάσωσης μετά από τη συντριβή ελικοπτέρου στα βουνά Sinjar με κατοίκους που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την Ισλαμική Πολιτεία. Moises Saman, Sinjar Mountains, Ιράκ, 12 Αυγούστου 2014.

Η διάσημη selfie της Ellen DeGeneres, Hollywood, Καλιφόρνια, 2 Μαρτίου 2014.

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια