default-image

Τζον Λένον: Ο "επικίνδυνος" της ροκ

Απόψεις
Τζον Λένον: Ο "επικίνδυνος" της ροκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 πυροβολείται στη Νέα Υόρκη από τον Μαρξ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο Τζον Λένον, πρώην μέλος των "Μπιτλς". Είχε γεννηθεί το 1940. Ο Τζον Λένον θεωρείται από τους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικούς. Ιδιαίτερα ταλαντούχος, ήταν ο ιθύνων νους στο συγκρότημα των "Μπιτλς", ένα συγκρότημα που άνοιξε νέους δρόμους στη σύγχρονη μουσική έκφραση.

Ο Λένον ήταν ο βασικός συνθέτης των τραγουδιών τους. Μετά τη διάλυση των «Μπιτλς», ο Λένον ακολούθησε τη δική του, ξεχωριστή, προσωπική διαδρομή. Στη διαδρομή αυτή έγραψε τραγούδια εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία χαρακτηρίζονται από στίχο "στρατευμένο" στα ιδανικά της ειρήνης, της αλληλεγγύης των λαών και του δίκαιου της εργατικής τάξης.

Πολλά από τα τραγούδια του Λένον αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη σύμβολα αγώνων, όπως το "Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη", "Ιμάτζιν", "Ο ήρωας της εργατικής τάξης". Ο ίδιος πήρε μέρος στο κίνημα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Επέστρεψε μάλιστα το βραβείο που είχε πάρει με τα άλλα μέλη των "Μπιτλς" στη βασίλισσα της Βρετανίας.

Πηγή: imerodromos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News