default-image

Έντονες οι αντιδράσεις για το διδάκτορα Χ. Ρίχτερ (Ηχητικό)

Κρήτη
Έντονες οι αντιδράσεις για το διδάκτορα Χ. Ρίχτερ (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη πρόκληση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το κορυφαίο πνευματικό μας Ίδρυμα, για το οποίο πάντα υπήρξαμε - και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε - υπερήφανοι, λειτουργώντας αυτοκτονικά και γράφοντας εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του την κοινωνία που το ανέδειξε, αναγόρευσε εν κρύπτω, ωσάν να είναι μυστικιστική εταιρεία, τον αμφιλεγόμενο καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορά του. Η τελετή έλαβε χώρα χθες, στη 1 το μεσημέρι, στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.

Ο Χάιντς Ρίχτερ στο επίμαχο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης (περί «βρόμικου» και

«κτηνώδους ανταρτοπόλεμου») ταυτίζεται ουσιαστικά με την επίσημη γερμανική θέση ότι τα αντίποινα εναντίον πολιτών ήταν και «δικαιολογημένα και επιβεβλημένα, αφού αυτοί παραβίασαν το Δίκαιο του πολέμου».

«Ξαναγράφουν την ιστορία, μόνο που τώρα ο κ. Ρίχτερ δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί για τις θέσεις και τις απόψεις του», είπε στο Ράδιο 9,94 και στον Γιώργο Σαχίνη ο Αριστομένης Συγγελάκης.

Ν. Μαρούδα: «Το Πανεπιστήμιο πρέπει να ρίξει γέφυρες προς την κοινωνία»

Την ανάγκη τεκμηριωμένης έρευνας από τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα για τη Μάχη της Κρήτης, προς αποφυγή παρόμοιων γεγονότων, επισήμανε η Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Πρόσθεσε πως οι διοικούντες τα πανεπιστήμια πρέπει να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας με τους πολίτες και όχι να ζητούν μόνο οικονομική ενίσχυση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News