default-image

Τι ζητά μέσα από τη φυλακή ο Γ. Σμπώκος - Επιστολή στον Αβραμόπουλο

Ελλάδα
Τι ζητά μέσα από τη φυλακή ο Γ. Σμπώκος - Επιστολή στον Αβραμόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή προς τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την οποία ζητά εξηγήσεις για την απόκρυψη ενός εγγράφου που είχε ζητήσει από το ΓΕΕΘΑ, έστειλε ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Γιάννης Σμπώκους. Έγγραφο που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την υπερασπιστική του τακτική αλλά άγνωστο γιατί δεν του δόθηκε ποτέ, όπως αναφέρει το onalert.gr, που δημοσιεύει και την επιστολή.

Το έγγραφο αφορούσε στην εκδίκαση της υπόθεσης για το σύστημα επικοινωνιών "Ερμής", υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος ο Γιάννης Σμπώκος. Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που στηριζόταν σε Εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ (NSIP Manual, IS-NOR). Άγνωστο γιατί το ΓΕΕΘΑ έστειλε μόνο 2 σελίδες ενός κεφαλαίου του.

Οι συνήγοροι του κ. Σμπώκου είχαν υποβάλει αίτημα να ζητήσει το Δικαστήριο από το ΓΕΕΘΑ να αποστείλει ολόκληρο το Εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ. Υποστήριξαν ότι η μη αποστολή των υπολοίπων σελίδων από το ΓΕΕΘΑ υποκρύπτει σκοπιμότητα και ότι από άλλο σχετικό Εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ που κατέθεσαν αποδεικνύεται ότι τα στοιχεία που δεν απεστάλησαν οδηγούν στην κατάρρευση της κατηγορίας της συνέργειας σε απιστία και συνακόλουθα στην αθώωση του κ. Σμπώκου.

Την Τετάρτη 24/9/2014 οι συνήγοροι του κ. Σμπώκου βρήκαν και κατέθεσαν στο Δικαστήριο και τις υπόλοιπες σελίδες του Εγχειριδίου του ΝΑΤΟ, που δεν είχαν σταλεί.

Όλη η επιστολή Σμπώκου στον Αβραμόπουλο με την οποία ζητά να γίνουν έρευνες και να αποδοθούν ευθύνες όπως τη δημοσιεύει το onalert.gr:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News